Societat

Comín alerta que hi ha més enterovirus a la resta de l'Estat

El Ministeri de Sanitat admet casos a altres comunitats, però nega que hi hagi un brot similar al català

El conseller de Salut, Antoni Comín, va defensar ahir l'eficàcia del seu departament i del sistema sanitari català en la gestió del brot d'enterovirus. Ho va fer al Parlament en resposta a una pregunta del diputat del PP Santi Rodríguez i va aprofitar per informar que “professionals d'altres comunitats” estan preguntant sobre el protocol que s'ha aplicat a Catalunya “perquè és probable que hi hagi brots no detectats o no reconeguts a la resta de l'Estat”. “Això sí que és greu”, va subratllar el conseller, “perquè pot provocar que hi hagi pacients en risc”.

La possibilitat que hi hagi més casos d'A-71 fora de Catalunya ja va ser apuntada pel cap de pediatria a l'hospital Vall d'Hebron, Carlos Rodrigo. Ahir, després de la intervenció de Comín, el Ministeri de Sanitat ho va admetre per primer cop, però va negar que s'hagi detectat un augment de casos significatiu que permeti parlar de brot com ha passat a Catalunya.

“Fins ara, cap comunitat ha detectat cap excés, s'estan detectant els casos habituals”, va manifestar el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón.

Els contagis per enterovirus no estan classificats com una malaltia que els hospitals hagin de declarar obligatòriament. Però el ministeri afirma que des que va aparèixer el brot català es demana a les comunitats que ho facin.

LA XIFRA

101
casos
acumulats fins al moment, dels quals sis continuen hospitalitzats i tres estan a la unitat de cures intensives


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia