Societat

Salut

El Clínic implanta la primera vàlvula aòrtica humana sense cèl·lules

Un equip de cirurgians de l'hospital Clínic han aconseguit amb èxit implantar per primer cop a tot l'Estat una vàlvula aòrtica humana ala qual s'han tret totes les cèl·lules per evitar el rebuig i que el pacient no necessiti el subministrament permanent d'anticoagulants. D'aquesta manera s'evita la disfunció valvular i la calcificació de l'empelt.

L'èxit d'aquesta operació, que es va dur a terme el 21 d'abril passat, ja ha permès de realitzar-ne una altra i està previst que l'hospital pugui fer la tercera intervenció d'aquí a unes setmanes. La previsió de l'hospital, segons va informar ahir el centre sanitari, és poder fer una vintena d'implantacions d'aquestes vàlvules en els pròxims dos anys.

La intervenció l'ha realitzada un equip encapçalat pel doctor Eduard Quintana, cirurgià cardiovascular de l'Institut Clínic Cardiovascular en el marc de l'Arise, que forma part del projecte europeu Horizon 2010, que avalua els resultats d'aquesta nova vàlvula en sis dels principals centres de cirurgia cardíaca d'Europa. El primer recanvi de vàlvula d'aquestes característiques a Europa l'ha fet la Hannover Medical School, institució que coordina el projecte Arise. A Europa es practiquen cada any més de 65.000 recanvis de vàlvula aòrtica per tractar la malaltia valvular aòrtica adquirida i congènita i les opcions són molt limitades per a alguns pacients.

Les vàlvules, a les quals se'ls treu totes les cèl·lules, minimitzen molt la resposta immune i superen per tant molts dels obstacles que presenten moltes de les pròtesis disponibles, entre les quals n'hi ha d'origen animal i també mecàniques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia