Societat

Universitat

Nou model d'incentius per al personal de la UVic-UCC

Dilluns se sabrà si els treballadors ratifiquen el preacord signat entre el comitè d'empresa i la direcció

El 2016 es restituirà tota la massa salarial

Dilluns que ve es farà l'escrutini final de la votació dels treballadors de la UVic-UCC –fins ahir al matí estava obert el procés de votació electrònica– per ratificar el preacord que dilluns passat de matinada van acabar signant el comitè d'empresa i representants de la Fundació Universitària Balmes (FUB), òrgan gestor de la Universitat. Si, com tot fa preveure, s'aprova aquest preacord –“fruit d'un procés d'un any i mig de negociació, molt complex, amb un laude arbitral pel mig”, segons Dani Jiménez, president del comitè–, “s'haurà de transformar en acord per formar part del conveni”.

El preacord, “que conté algunes errades i aspectes que s'han d'acabar de concretar i polir abans de convertir-se en acord, com a molt tard el 15 de juliol”, és sobre el nou model d'incentius, assignat pel Tribunal Laboral de Catalunya. Per al personal docent i investigador (PDI), el nou sistema consta de tres complements: un per trajectòria acadèmica per cada període de vinculació de tres anys a la Universitat; un altre per mèrits de docència de quantia anual individual, consolidable per l'avaluació favorable de l'activitat docent feta a la UVic-UCC durant cinc anys, i un complement per recerca de quantia individual i consolidable i per a un màxim de quatre períodes de sis anys. Per al personal d'administració i serveis, el sistema d'incentius reconeix un complement per trajectòria professional per cada període de vinculació de tres anys a la institució i un complement per competències de quantia anual individual i consolidable.

Joan Turró, director general de la FUB, considera que aquest model d'incentivació, que substitueix l'antic sistema d'antiguitat, “valorarà el compromís amb la institució, premiarà l'esforç i permetrà captar nou talent”. Per als nous treballadors que s'incorporin a la UVic-UCC a partir del setembre, un cop s'hagi signat l'acord, ja funcionarà aquest nou model. A més del sistema d'incentius variables, durant aquest any es preveu acabar de liquidar el retorn de tota la massa salarial. Aquest mes es tornarà l'1% i al desembre el 0,5% restant, de manera que “tornarem a les taules salarials del conveni”, el qual s'ha de tornar a negociar el juliol del 2017, explica Jiménez.

Pressupost expansiu

La junta del patronat de la FUB que es va fer dijous també va aprovar la proposta de pressupost per al curs 2016/2017, que preveu uns ingressos totals de 36.477.943 euros (un 5,6% més que en el tancament del curs que hem acabat) i unes despeses de 36.375.321 euros (un 6% més). “És un pressupost expansiu que parteix d'un balanç molt solvent i que té un endeutament molt baix”, explica Turró. “Estem segurs que l'any que ve també el complirem”, avança. El pressupost inclou un capítol d'inversions d'1,3 milions d'euros per millorar espais docents i laboratoris i acabar les obres de Casa Convalescència, “on al gener o febrer està previst ubicar el rectorat”.

Entre les prioritats del nou pressupost també destaca l'increment d'un 27% de les beques pròpies de la UVic-UCC, l'obertura dels campus UGranollers i UBarcelona i l'aposta per la digitalització mitjançant el projecte Diversity. Com a projectes estratègics de territori es va donar llum verd a l'acord amb el Centre d'Estudis dels Rius Mediterranis (CERM) de Manlleu i destaca el projecte d'especialització i competitivitat territorial RIS3CAT d'Osona, una convocatòria europea que en el cas d'aquesta comarca és de 4,3 milions d'euros i a la qual es presenten junts la UVic-UCC, el Consell Comarcal, Creacció i el Consorci Hospitalari de Vic.

Pel que fa al pressupost del curs 2015/2016, al voltant dels 34 milions, s'ha tancat amb un romanent acumulat de 121.225 euros i un superàvit de 35.430 euros.

LA FRASE

[El preacord] és fruit d'un procés d'un any i mig de negociació, molt complex, amb laude arbitral
E
Dani Jiménez
president del comitè d'empresa de la UVic-UCC

LA XIFRA

36
milions
d'euros és el pressupost que té per al curs 2016/17 la UVic-UCC, amb uns ingressos un 5,6% superiors.

Cristina Vaqué, vicerectora d'ordenació acadèmica

El ple del patronat de la FUB també va aprovar diversos nomenaments. La nova vicerectora d'ordenació acadèmica de la UVic-UCC és Cristina Vaqué, en substitució de Pere Quer, mentre que Eduard Ramírez serà el nou degà de la Facultat d'Educació, Traducció i Ciències Humanes en el lloc de Joan Soler. Les dues persones cessants deixen el càrrec per motius personals i professionals. El patronat també va aprovar el nomenament d'Arcadi Navarro, secretari general d'Universitats; de Josep Pallarès, director general d'Universitats des de finals de gener, i de Mercè Rosich, nova representant de la Fundació Universitària del Bages, com a nous patrons. Els dos últims s'incorporen com a vocals i Navarro com a vicepresident primer.

D'altra banda, Montse Fontarnau serà la nova directora del Centre Internacional de Formació Contínua de la UVic-UCC, en substitució de Neus Pons, que passa a ser la directora d'UGranollers i UBarcelona.

El patronat també va donar el vistiplau al nomenament de Lluís Benejam com a nou director de la càtedra de l'aigua i va posar en marxa un nou programa de doctorat interuniversitari en bioinformàtica.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia