Societat

Cultura

Santa Susanna reinterpreta el fallit Museu de la Pagesia

L'equipament, inaugurat el 2011, està tancat al públic des de fa més de dos anys i mig i només s'hi podia accedir amb una visita concertada

La proposta que s'impulsa ara és la d'un centre d'interpretació de la natura orientat a escoles i grups

El Museu de la Pagesia de Santa Susanna torna a obrir les portes al públic, però ja no com a museu sinó com a centre d'interpretació de la natura. L'equipament, inaugurat el novembre del 2011 i amb un cost de rehabilitació de la masia en la qual està situat de 900.000 euros, fa uns dos anys i mig que va tancar i que només es podia visitar amb cita concertada. La regidora de Comunicació, Sílvia Vives (AiS), explica que la proposta museística no s'ha pogut desenvolupar tal com estava previst i que no es podia deixar passar més temps amb les instal·lacions tancades. “L'Ajuntament va fer una inversió molt important i calia trobar un ús adequat a la masia”, explica, i hi afegeix que la proposta de dissenyar un centre d'interpretació de la natura els va semblar “encertada, perquè també demana una inversió mínima i té molt de potencial adreçat a un públic molt determinat com són les escoles o la gent gran”. Inicialment està previst obrir les portes de l'edifici de can Cases del Racó de forma immediata, però un cop passat l'estiu s'adequaran els entorns per donar un discurs més ampli a la proposta educativa. Vives avança que es treballaran les terres properes a la masia, on es vol plantar vinya i deixar espai per a un hort i per a plantes autòctones de la zona. “L'esperit per explicar el fenomen i l'evolució de la pagesia a Santa Susanna és el mateix, però hi volem incloure activitats perquè el visitant pugui comprovar en directe com era i com és encara la vida de pagès”, precisa la regidora, que descarta incloure també a l'espai una zona destinada a la ramaderia.

Sílvia Vives precisa que les visites les continuarà duent a terme l'empresa especialitzada Tanit Difusió, que ja ofereix l'experiència didàctica en el seu web. També hi afegeix que es vol actuar en el condicionament de les rutes de senderisme properes, que també poden ajudar a atreure més públic per al nou centre.

El Museu de la Pagesia està situat a uns dos quilòmetres del centre del municipi i per accedir-hi cal travessar un túnel que no admet el pas de vehicles de gran tonatge com ara autobusos, fet que dificulta que hi hagi una afluència massiva de visitants. “Estem convençuts que amb la nova reorientació de l'espai el projecte aconseguirà els objectius amb els quals es va posar en marxa”, assegura la regidora susannenca.

LA XIFRA

900.000
euros
va costar la rehabilitació de la masia de can Cases del Racó per convertir-la en el Museu de la Pagesia.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES