Societat

Marc Márquez, distingit per projectar Lleida a tot el món

El jurat del Premi Internacional Ciutat de Lleida valora els vincles del pilot cerverí i la promoció exterior

El pilot de motos Marc Márquez ha estat guardonat amb el Premi Internacional Ciutat de Lleida 2016, instituït per l'Ajuntament per promoure la projecció internacional de la capital del Segrià i la seva àrea d'influència. Amb aquest premi es reconeix públicament i institucionalment la trajectòria de persones, institucions, empreses o entitats de la societat civil que hagin destacat per la seva aportació al coneixement o el ressò internacional de Lleida i el seu entorn geogràfic a través de treballs dins dels àmbits acadèmic, científic, econòmic, social o cultural.

El jurat, presidit per la periodista Rosa Maria Calaf, ha destacat de Márquez –que serà el primer esportista en rebre aquest guardó– la seva trajectòria professional i personal i, sobretot, la vinculació amb la ciutat, “ja que porta el seu nom per tot arreu i, a més, hi ve sovint a entrenar i organitzar esdeveniments al circuit municipal de Rufea”.

Nascut a Cervera l'any 1993, Márquez ha estat proposat com a candidat per l'associació oficial de Marc Márquez Fan Club. És un dels únics quatre pilots que ha guanyat campionats mundials en tres categories diferents: campió del món de 125cc el 2010, i dos anys després, de Moto 2. El 2013 i el 2014 va ser-ho de Moto GP.

El guardó consisteix en una reproducció de l'anomenat Bronze d'Ascoli, document legal de l'any 89 aC aparegut a la localitat italiana d'Ascoli. Reconeixia la concessió de la ciutadania romana a un grup de 30 cavallers indígenes hispans de la vall mitjana de l'Ebre, participants en la guerra social italiana. És el document més antic on apareix, per primer cop, el nom en llatí de la ciutat de Lleida, Ilerda.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia