Societat

societat

religió

Anunci de noves protestes a Pineda contra la mesquita

Veïns de Can Bel s'aixequen de la taula de diàleg perquè se senten “enganyats i estafats” per l'alcalde

L'Ajuntament manté la negociació però alerta que les mobilitzacions la podrien trencar

Els veïns de Can Bel contraris a la construcció d'una mesquita al barri del Carme de Pineda s'han aixecat de la mesa de negociació que reunia també les AAVV del Carme i Bellavista, l'Ajuntament en ple, la comunitat musulmana del barri i la CUP. En un comunicat qualifiquen les reunions que es van iniciar a finals de maig “d'engany per mantenir-nos callats davant l'arribada de les eleccions” i ja han posat data a un seguit de mobilitzacions per reivindicar que el centre de culte no es faci al barri. Sota el lema Aquí vivim, aquí decidim, els veïns convoquen la ciutadania de Pineda a tallar la carretera N-II dissabte vinent en una manifestació que començarà a la plaça del Carme i sobre la qual ja s'està fent publicitat a través de les xarxes socials.

A banda d'aquest acte, avancen que també faran concentracions coincidint amb la celebració, cada divendres, dels concerts del festival Arts d'Estiu. La decisió de l'entitat es fonamenta en què se senten “estafats i enganyats perquè l'alcalde, Xavier Amor, es va comprometre a buscar noves ubicacions i a adquirir la finca del carrer Eivissa a la comunitat musulmana”. Retreuen al govern del PSC i CiU que hagi volgut silenciar les seves demandes, posant tots els grups polítics en contra seva i que han pecat de bona voluntat “perquè volíem desencallar el conflicte per la via del diàleg”. L'escrit també assegura que des de la comunitat musulmana es va fer una votació entre el seus integrants per saber si es volia canviar la ubicació i que van guanyar els partidaris de marxar. En una assemblea celebrada el 28 de juny, l'associació de veïns de Can Bel va decidir tirar endavant les mobilitzacions, “que aquest cop no les pararà l'alcalde, excepte que presenti solucions reals. No caurem més en els seus enganys”.

Mantenir el diàleg

La resposta del govern del PSC i CiU ha arribat també en forma de comunicat en el qual es destaca que la taula de negociació continua vigent, però manifesta la seva “preocupació” perquè tot i les reunions de la taula de diàleg s'hagin anunciat mobilitzacions que, al seu entendre, “poden posar en risc la continuïtat de les converses per arribar a una entesa”. Davant d'aquest advertiment als veïns, l'escrit assenyala que “la realització de mobilitzacions és incompatible amb la voluntat de diàleg expressada per totes les parts fins aquest moment”. Tot i això, el consistori reafirma la voluntat de continuar dialogant i ofereix “col·laboració per intentar consensuar una solució que sigui el mes beneficiosa per a totes les parts i que comporti el manteniment del bon clima de convivència existent al barri fins ara”.

El conveni signat per totes les parts, el 26 de maig, establia que durant el període d'un mes s'aturaven les mobilitzacions de protesta anunciades pels veïns i es deixava en suspensió l'expedient de tramitació i concessió de llicències urbanístiques per a la construcció de la mesquita.

El solar de la carretera N-II

La proposta sorgida des de l'associació de veïns de Can Bel de traslladar la mesquita prevista al carrer Eivissa al solar que hi ha a la carretera N-II, a tocar de l'escola Jaume I i on hi ha instal·lat el semàfor encara s'està estudiant. La propietat de l'espai sembla que seria del grup immobiliari de La Caixa, pel qual es demana un preu de sortida que supera el milió d'euros. Un preu que, a priori, es troba molt per sobre de les possibilitats de la comunitat musulmana del Carme en cas que acceptés la reubicació del centre de culte. Des de La Caixa, informen fonts coneixedores de les negociacions, s'estaria obert a rebre una proposta econòmica menor. En tot cas, la comunitat musulmana ja va manifestar en les primeres reunions de la mesa de diàleg que la seva intenció és construir la nova mesquita dins del barri del Carme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona
GIRONA

Càritas troba feina a un 20% dels atesos en el seu programa d’inserció laboral

GIRONA
societat

Menys supermercats i més usos culturals al nou Pla de Ciutat Vella

barcelona
Societat

Els pisos de l’illa del carrer Canigó s’hauran de reforçar

Badalona
religió

Montserrat vol que el seu ‘Mil·lenari’ sigui obert a tota la societat

Montserrat
societat

Estudien un projecte per crear pisos amb serveis per a gent gran que faciliti l’accés al lloguer als joves

Manresa
Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol
GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA