Societat

llengua

turisme

Una guia difon l'existència del català entre els turistes

La Plataforma per la Llengua edita 3.000 mapes on n'explica la història i es dóna un vocabulari bàsic

S'adreça sobretot al turisme cultural de la demarcació

La Plataforma per la Llengua torna a insistir a donar a conèixer l'existència de la llengua catalana entre els turistes que visiten tant el Camp de Tarragona com les Terres de l'Ebre. Des de principi del mes de juliol, ha fet arribar a les oficines de turisme de la demarcació un mapa en què ofereix una explicació sobre l'ús de la llengua catalana i la seva història, un vocabulari bàsic per a interaccions senzilles, i un mapa amb els principals recursos turístics que la Unesco ha qualificat com a patrimoni de la humanitat. L'entitat culmina així una campanya que anys enrere havia fet al territori com a prova pilot.

“Ens hem centrat a la demarcació de Tarragona, pel seu potencial turístic, perquè els visitants coneguin la vitalitat de la llengua”, va explicar ahir el portaveu de la Plataforma per la Llengua, Francesc Marco. L'objectiu de l'entitat, que ha tingut el suport de la Generalitat i la Diputació de Tarragona, és adreçar-se sobretot al turista “familiar i cultural”, segons Marco, motiu pel qual gran part de l'esforç s'està centrant en punts com ara el Priorat, la Ruta del Cister i els municipis de les Terres de l'Ebre.

LA FRASE

Hi ha un tímid coneixement de què és el català, però era interessant afavorir-ne la difusió
Francesc Marco
Portaveu de la Plataforma per la Llengua

Cinc idiomes i parlants famosos

El mapa que s'està repartint inclou una petita presentació sobre Catalunya i la llengua en què s'explica als turistes que el català té uns deu milions de parlants en quatre estats diferents, i que va ser “una de les primeres llengües europees modernes usada en filosofia i alta literatura”. Així mateix, intenten generar empatia amb el visitant esmentant parlants del català famosos en l'àmbit internacional, com són Rafa Nadal, Pep Guardiola, Ferran Adrià i els germans Gasol. Tota la guia, inclòs el vocabulari bàsic, està editat en cinc idiomes (anglès, francès, italià, alemany i castellà), a més del català, i culmina amb un mapa turístic que destaca elements com ara els castells i la Tàrraco romana, i en què es donen també algunes pinzellades dels plats de la gastronomia catalana. “Està tenint una molt bona acollida i estem plantejant-nos editar-ne més”, va dir Marco.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva