Societat

Vilanova estrena el nou Barrina i viu el Tingladu

Són les propostes més destacades per a aquest cap de setmana de la festa major de la Mare de Déu de les Neus, que s'allargarà fins al 6 d'agost

La festa major de Vilanova agafa embranzida amb els actes previs a les dates tradicionals de celebració. I aquest cap de setmana serà especialment intens tant pel que fa a la música com a la cultura popular, dos dels àmbits més significatius del programa. I és que ja ha començat l'activitat al Tingladu en la nova ubicació del parc de Baix a Mar, amb els concerts de Quimi Portet, Xarim Aresté, Bremen i Joan Miquel Oliver previstos per a aquesta nit; Berri Txarrak, Smoking Souls, Antonio Baños & The Citizens i La Fera Ferotge demà al vespre, i Albert Pla, Miquel del Roig, Buhos i Alidé Sans, aquest diumenge.

Pel que fa a la cultura popular, el gran protagonista serà el drac petit Barrina, que en complir 35 anys estrena rèplica. “Hem cregut oportú renovar la peça, tal i com ja vam fer el 2003 amb el Drac de la Geltrú, i seguirem el mateix protocol, és a dir, les peces originals sortiran en les dates assenyalades de Corpus, per la Mare de Déu d'Agost i per Santa Gertrudis a les festes de la Geltrú”, explica Jaume Inglés. La nova figura és de fibra de vidre i l'ha construït Arnau Codina, que ja va esculpir els Bessons. El nou drac petit tindrà formes més orgàniques i un volum nou. La presentació en societat serà aquest dissabte a la tarda a la plaça de la Vila i inclou cercaviles excepcionals amb totes les peces del bestiari de la Geltrú juntes i colles convidades.

Del correfoc endavant

Sense aturar-se, la intensitat d'actes baixarà durant la setmana per tornar a intensificar-se el dia 29 amb el correfoc, que tindrà com a colles convidades els balls de diables de Tarragona, Torredembarra i el Drac de Sant Roc tarragoní. La festa de foc es tancarà amb la música de Xeic! L'endemà serà la diada castellera amb els Castellers de Vilafranca, la Colla Jove Xiquets de Tarragona i els Bordegassos de Vilanova. El mateix diumenge, es podrà assistir a la 37a Nit de Dansa, que serà especial en el 75è aniversari del Grup de Dansa, i és que reunirà balladors i balladores que han passat per l'entitat durant tots aquests anys. El dia 31 els Falcons aixecaran les seves figures i també es podrà veure com llueix els nous vestits el Ball de Diables. Finalment, el dia 4 començarà a desplegar-se la seqüència ritual que inclou el convit a la festa, amb els 12 morters, la cercavila i l'ofrena de raïm a la Mare de Déu de les Neus, amb la passada de balls i entremesos i, el dia 5, amb l'anada i tornada d'ofici, una nova passada de balls i entremesos i la cercavila del Vot del Poble. Ho completarà el Ball de les 7 Hores dijous, amb Sra. Tomasa i Loca Histeria, els balls parlats, el concert i ball de festa major amb la Principal de la Bisbal i el castell de focs el dia 5. L'endemà, la Nit de Pabordes tancarà la festa.

Festa major

Fins al 6 d'agost

www.fmvng.cat



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estudiants d’ESO del Ripollès ajuden a persones grans a fer servir el mòbil

camprodon

Recerca a l'abast de tothom

Barcelona
biologia

Comptar i identificar papallones, un clàssic pioner que encara creix

DEMOGRAFIA i visió per computació

Ajudar els ordinadors a crear una xarxa social dels avantpassats

etnografia

Estudiar els pastors actuals per entendre la ramaderia del neolític

contaminació Acústica

Pla per controlar el soroll de l’oci nocturn a les places de Gràcia

ecologia

Detectius als boscos per calibrar la sequera

LA CRÒNICA

Contenidors i senglars a Montjuïc

oceanografia

Surfistes, bussos i banyistes al rescat del mar