Societat

trànsit

seguretat

Vic ha reduït en un 40% el nombre d'atropellaments

Al primer semestre es registren nou accidents amb vianants; només un amb un ferit greu

Es treuen 13 places d'aparcament davant de passos de vianants i es fan 85 denúncies per distraccions

El pla de xoc de l'Ajuntament de Vic per reduir el nombre d'atropellaments dins la ciutat –en marxa des del novembre passat– comença a donar els seus fruits. De gener a juny d'aquest any, ha disminuït en un 40%, ja que s'ha passat de 15 a 9. Durant el primer semestre també ha remès un 66% el nombre d'accidents que ocasionaven ferits greus i s'ha baixat de tres a només un.

Entre les actuacions que ha posat en funcionament l'Ajuntament, emmarcades en el pla local de seguretat viària 2015-2018, el febrer passat es van suprimir 13 places d'estacionament davant dels passos de vianants i es van substituir per illetes d'exclusió al trànsit per millorar la visibilitat de conductors i vianants. Amb aquest objectiu, durant els mesos d'estiu està previst eliminar 26 places d'aparcament més en diversos punts de la ciutat.

Una altra mesura que ha contribuït a reduir les xifres d'accidentalitat han estat els controls preventius d'alcoholèmia i de velocitat, com també els controls associats a detectar distraccions dels conductors per manipulació de telèfons mòbils o aparells tecnològics associats al vehicle, principal causa dels accidents. En el primer mig any, s'han fet 39 controls amb un total de 85 denúncies.

Susagna Roura, regidora de Convivència i Seguretat de Vic, comenta que “no hi ha punts especialment negres, sinó que ens vam adonar que els atropellaments es produïen arreu de la ciutat”. Segons Roura, “tot i que Vic està per sota de la mitjana catalana en problemes de seguretat, pel que fa a atropellaments estàvem per sobre”. La distracció amb el mòbil conduint fa que els accidents es produeixin a velocitats reduïdes.

Tenint en compte que la gent gran i els infants són el col·lectiu més vulnerable d'atropellaments, s'han fet sessions d'educació viària –seguides per 2.262 alumnes– i com a novetat s'ha començat un treball pedagògic adreçat a la gent gran que continuarà durant la tardor i l'hivern. A aquestes sessions formatives hi han participat 274 persones. D'altra banda, des del consistori infantil també s'ha elaborat durant aquest curs un programa de mobilitat segura i sostenible, tal com els va encarregar l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, el dia que van ser nomenats.

LA XIFRA

26
places
d'aparcament més s'eliminaran durant els mesos d'estiu a Vic per augmentar la seguretat dels vianants.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Serveis

Reforcen la cobertura 5G al litoral de Barcelona coincidint amb la Copa Amèrica

BARCELONA

Un marcador diferencia entre celiaquia i sensibilitat al gluten

Terrassa
SOCIETAT

L’ACA estudiarà com reduir el risc d’inundació del Monestir de Montserrat

Monistrol de Montserrat
ECONOMIA

Màxim recàrrec turístic a partir d’octubre: 4 euros per persona i nit

BARCELONA

Un estudi vincula mala salut i deteriorament emocional durant la pandèmia

GIRONA
salut

La barreja d’esport i música, per lluitar contra l’estigma de les malalties mentals, aterra al Berguedà

Olvan

El museu que més vocacions científiques genera està de celebració

Barcelona

La UE fixa el rumb cap a una IA a dues velocitats

Barcelona
salut

Prova pilot per tractar trastorns alimentaris amb realitat virtual

Tarragona