Societat

Festes i tradicions

Debut convincent

El 46è Concurs Internacional de Focs d'Artifici de la Costa Brava va aplegar ahir unes 170.000 persones malgrat que la pluja va fer acte de presència just a l'hora que començava l'espectacle, i va caure intermitentment durant els focs, cosa que va obligar a canviar la posició dels equips de dispar. El tret de sortida de concurs el va donar la companyia xinesa Firevision International, que va començar amb un Love Blanes que va captivar el públic. Es tractava d'una seqüència de monotirs que era el primer cop que es veia a Blanes i que formaven les paraules Love Blanes. Cal destacar el material xinès d'alta qualitat, els colors, la cromàtica del disseny i sobretot, la secció de kamuro en homenatge al pirotècnic Lluís Brunsó, que va ser el mestre del gerent de la companyia xinesa, el castellonenc Òscar Obiol.

Durant l'espectacle vam poder gaudir de seqüències de crisantems amb centre sakura i una varietat de tonalitats pastel en cada secció. Es va poder veure un apartat de geomètriques, saturns, estels i cors, cosa que va causar l'admiració del públic. Seguidament es va poder veure una secció de mil fulles amb cinc tonalitats. Va agradar molt l'activitat aquàtica amb un prefinal i un final intens i espectacular, acabant una vegada més amb una pantalla de kamuro que cobria tot l'escenari de sa Palomera.

Tot i ser una companyia xinesa, va demostrar conèixer molt bé l'entorn de sa Palomera, jugant amb aquàtics gairebé en cada secció i amb uns colors realment bons. Es va notar molt també la mà de la companyia de suport Pirotècnia Tomàs, amb el seu dissenyador Miquel Àngel, que va saber disparar tal com agrada al public blanenc, amb ritme i amb força. La part final de l'espectacle va ser en essència valenciana. Potser va mancar una mica de soroll al final, però l'escola xinesa normalment acaba els seus espectacles amb una pantalla final i un tancament hermètic. Un dels fets diferencials de l'espectacle va ser la manca de seqüències digitals, però substituïdes per caixes xineses de qualitat, de les quals aquesta companyia és líder de fabricació.

Avui és el torn del tricampió, pirotècnia Accitana. El seu propietari, Luis Pérez, va rebre ahir el primer premi, que va obtenir l'any passat, i va dir que aquest any “torna per guanyar”. Per la seva banda, el gerent, i la directora tècnica de Firevision, Wenyng Ghi, van dedicar davant els mitjans de comunicació el dispar al desaparegut i gran pirotècnic Brunsó. Per altra banda, el regidor Quim Torrecillas va donar la benvinguda als representants de l'empresa i els va lliurar el nou obsequi que enguany ha triat l'Ajuntament de Blanes per agrair la participació de les empreses: una reproducció del Monument als Focs, que està instal·lat en una de les principals entrades del municipi i que va ser creada per dos apreciats artistes blanencs: Quim Serrano i Antoni Selvaggi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estudiants d’ESO del Ripollès ajuden a persones grans a fer servir el mòbil

camprodon

Recerca a l'abast de tothom

Barcelona
biologia

Comptar i identificar papallones, un clàssic pioner que encara creix

DEMOGRAFIA i visió per computació

Ajudar els ordinadors a crear una xarxa social dels avantpassats

etnografia

Estudiar els pastors actuals per entendre la ramaderia del neolític

contaminació Acústica

Pla per controlar el soroll de l’oci nocturn a les places de Gràcia

ecologia

Detectius als boscos per calibrar la sequera

LA CRÒNICA

Contenidors i senglars a Montjuïc

oceanografia

Surfistes, bussos i banyistes al rescat del mar