Societat

El Congrés d'Arquitectura, obert a tothom

Professionals, experts d'institucions i ciutadans, cridats a debatre durant sis mesos

El dret a l'habitatge digne, crear ciutats equitatives i la sostenibilitat, temes centrals

El Congrés d'Arquitectura ha donat el tret de sortida a la seva desena edició, aquesta setmana, a través del Col·legi d'Arquitectes de Catalunya (Coac) i de més de seixanta associacions, institucions i escoles d'arquitectura. Els actes, però, van començar el mes de juny, de manera que ja s'han celebrat 12 del total dels 100 esdeveniments.

Les activitats del congrés, que inclouen debats, taules rodones, conferències i unes jornades finals de síntesi, estan obertes a tots els ciutadans, que s'hi poden inscriure de manera gratuïta. Hi ha també la participació d'arquitectes que oferiran punts de vista experts per definir les propostes més adequades.

“Els objectius del congrés s'aniran establint al llarg dels sis mesos a partir de les conferències i els debats”, assegura el degà del Col·legi d'Arquitectes, Lluís Comerón. Tot i això, explica que els temes centrals dels actes seran: el dret a un habitatge digne i adequat; la sostenibilitat, és a dir, garantir l'eficiència energètica, mediambiental, social i econòmica, i l'establiment de ciutats equitatives, entre d'altres. A més, assegura que pretenen actuar com a contrapès de les igualtats del sistema econòmic.

Una de les innovacions principals del congrés d'enguany és un canvi en el format, el qual s'allunya de l'habitual. Les propostes i les conclusions seran fruit d'una combinació de trobades presencials i de debats oberts en línia. A més, es donarà una gran importància a les xarxes socials.

El degà del Col·legi d'Arquitectes assegura que és una iniciativa sense límits geogràfics. La majoria d'actes se celebren arreu de Catalunya, però alguns també a Espanya o a altres països. A més, el congrés tindrà la presència de diversos ponents estrangers. “Es tracta d'un congrés fortament arrelat al territori català, però amb una evident mirada global”, sentencia.

LA XIFRA

100
actes permetran debatre sobre l'actual situació urbanística i es buscaran les propostes més necessàries.

Gran acollida dels primers actes

El Congrés d'Arquitectura escalfa motors des del juny, tot i que l'acte d'inauguració ha estat aquesta setmana. Així doncs, ja s'havien celebrat 12 esdeveniments entre el juny i el juliol. Els actes previs han servit per començar a elaborar les hipòtesis que es desenvoluparan més endavant. Segons Comerón, en la majoria d'aquests es van esgotar les places i han facilitat la inscripció de 1.500 persones. A més, en tractar-se de la fase prèvia, la tasca de comunicació del congrés no ha estat del 100%, fet que porta el degà a valorar encara més positivament les xifres de participació. Els temes que s'han tractat fins avui són molt diversos: trobem, per exemple, Ciutats olímpiques (Rio i Barcelona): transformacions urbanes i llegat i La ciutat per viure, jornada sobre perspectiva de gènere i arquitectura. Així doncs, Lluís Comerón afirma que la gran varietat de temàtiques que ofereixen des del congrés és el motiu principal de la gran acollida que està tenint.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Successos

Justícia convoca una reunió d’urgència arran del suïcidi d’un pres a Lledoners

Barcelona

La Taula de Mobilitat i Ús Públic de la Garrotxa reivindica el bus Rumbus

LA GARROTXA
la crònica

Les delícies de la cuina d’aprofitament

L’AENTEG trasllada la seva seu i estrena identitat corporativa

GIRONA
SOCIETAT

Trànsit preveu que 460.000 cotxes sortiran de l’àrea de Barcelona en un pont de la Mercè marcat per la pluja

BARCELONA
ciència

La UB i el VHIR s’alien per crear pell humana bioimpresa

Barcelona

L’Ajuntament fomentarà la salut i la mobilitat sostenible a la Sea Otter

GIRONA

Reparen el passadís i el vestíbul d’entrada de l’Escola Montjuïc

GIRONA

Parc Tramuntana vol impulsar la col·laboració amb els empresaris gironins

Girona