Societat

CASTELLS

Els Marrecs fan història en la diada local de Sant Jaume

Proven tres castells de gamma alta de 8 per primera vegada en la història

Van acabar amb un regust agredolç, perquè, tot i carregar-los tots, només en van descarregar un

Diada històrica però amb regust agredolç per als Marrecs de Salt. Ahir van provar per primera vegada tres castells de gamma alta de 8. Era l'actuació de la diada de Sant Jaume, a la festa major de casa i a la plaça Lluís Companys de casa, i coincidia amb el vintè aniversari de la creació de la colla. I no van defraudar. Els de 8 els van carregar tots. Això no obstant, no van poder descarregar-ne dos. De fet, diu molt de la maduresa de la colla saltenca el fet que intentessin el 7 de 8 inèdit després que fes llenya el 2 de 8, però que sí van carregar sense problemes. Va ser un dia en què els serveis sanitaris que cobrien l'actuació van haver de repartir bosses de gel a dojo. Al final, però, tot va quedar en contusions lleus.

Els Marrecs, en canvi, sí que van descarregar el seu segon 5 de 8 a Salt –és un castell que han aixecat 4 vegades i 3 l'han descarregat–, després del pilar de 4 caminant amb què van obrir plaça. Abans havien descobert la placa que acredita el primer que van descarregar, l'any passat durant la mateixa diada. Es tracta d'un castell de gamma alta de 8 molt més difícil tècnicament que no pas els que van intentar posteriorment. I és que el 7 de 8, tot i ser un castell més estable que el de 5 o que el de 2, li calen més castellers a la pinya i al tronc. Després de les dues caigudes, els Marrecs van optar finalment per descartar el pilar de 6 que tenien previst inicialment i van fer un vano de 5 –un pilar de 5 flanquejat per dos de 4.

El cap de colla, Aram Martí, va valorar molt positivament la diada malgrat les caigudes perquè, per primera vegada, descartava els dos castells de la gamma bàsica de 8, que fins fa pocs anys eren el sostre de la colla. També va aprofitar per demanar màxima assistència als assajos i les actuacions del darrer tram de temporada per aconseguir descarregar els castells pendents i seguir creixent.

De colles convidades, hi havia els Xics de Granollers, els Xicots de Vilafranca i els Xerrics d'olot. Els Xics van fer un 4 de 8 carregat que va caure quan es començava a descarregar. La caiguda va fer que descartessin el 2 de 8 amb folre que tenien previst i van descarregar el 5 de 7, el 3 de 7 i 3 pilars de 5.

Els Xicots van signar una actuació de 8 amb el 3 de 8, el 2 de 7 i el 4 de 8. És la segona clàssica de 8 que descarreguen els vilafranquins en menys de 24 hores. I els Xerrics d'Olot, dels quals els Marrecs són padrins, van fer el 4 de 7, el 3 de 7, el 5 de 6, i un pilar de 5 i dos de 4.

L'alcalde, Jordi Viñas, vestit amb la camisa dels Marrecs i aguantant estoicament al balcó de l'ajuntament la solellada d'ahir, va remarcar la importància dels vint anys que fa que els Marrecs estan en creixement.

LA XIFRA

100
És el nombre
de vegades que els Marrecs de Salt han aconseguit l'aleta de 8 en tota la seva història.

LA FRASE

Hem plantejat una jornada molt ambiciosa, però els nervis ens han jugat una mala passada
Aram Martí
Cap de colla de marrecs de salt

LA DATA

26.07.2015
És el dia en què els Marrecs van descarregar el 5 de 8 per primera vegada a la plaça Companys de Salt.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Societat

Troben evidències de l’estada del primer Homo sapiens al Pallars

Senterada
Infraestructures i serveis

Invertiran 9,2 milions en la millora de les carreteres a Lleida

Lleida
societat

El govern impulsarà un nou servei d’atenció a víctimes de ciberviolència masclista

barcelona
urbanisme

Manresa inicia les obres per convertir el principal eix comercial en una illa de vianants

Manresa

Inici del pla pilot d’infraestructura verda a Palafrugell

Palafrugell
societat

Batlle defensa que Barcelona és “segura” i crida a gaudir de la Mercè

Barcelona
Societat

Cultivar cafè sota roures i alzines a Sant Vicenç de Torelló

Sant Vicenç de Torelló
INFRAESTRUCTURES

Avança l’estació de l’L9 I l’L10 a la plaça Maragall

Barcelona
Informació especial

La Universitat de Girona incrementa la seva oferta acadèmica