Societat

SOCIETAT

Desmantellen un grup especialitzat en el robatori de la càrrega de camions

Els Mossos d'Esquadra han detingut dotze persones per sostreure i revendre mercaderies per un valor superior als 760.000 euros

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat un grup especialitzat en el robatori de la càrrega de camions. Els agents van detenir entre el maig i el juny passat dotze homes, d'entre 27 i 59 anys i de nacionalitat espanyola, per sostreure i revendre mercaderies per un valor superior als 760.000 euros.

En total, se'ls acusa d'haver comès cinc delictes de furt d'ús de vehicle a motor, robatori amb força, receptació i pertinença a grup criminal. A més dels dotze detinguts, un altre ha quedat com a investigat. Els agents van fer escorcolls a locals situats a Esparreguera, Esplugues de Llobregat, Abrera i Sant Adrià de Besòs. Gran part de la mercaderia sostreta ha estat recuperada a Catalunya, però també se n'ha localitzat a Granada.

La investigació es va iniciar el 3 de maig del 2016 amb la localització, en una empresa de compra venda de palets d'Esparreguera, de 214 caixes de canvis de marxes d'automoció, noves i precintades, valorades en 300.000 euros, procedents d'un enviament per carretera, amb destinació a una important marca del sector del automòbil de la zona. La investigació oberta al voltant de les peces de motor trobades va permetre determinar que havien estat sostretes el 12 de març d'aquest any a Palau- Solità i Plegamans. El remolc buit va ser recuperat el 30 de març a la mateixa població d'Esparreguera.

Arran de la investigació d'aquests fets, els Mossos es van detenir tres persones i van poder comprovar la seva relació amb d'altres fets delictius ocorreguts al llarg del territori català. També va poder constatar que els detinguts robaven els remolcs o els camions sencers directament a les naus on eren estacionats o sostreien els remolcs estacionats al carrer, amb l'objectiu de sostreure la mercaderia que contenien.

El coneixement tècnic necessari per perpetrar aquest tipus de robatori de remolcs demostrava l'alt grau d'especialització i perfeccionament que havia assolit el grup criminal, segons apunten els Mossos.

Els lladres sostreien tot tipus de mercaderia, des de peces d'automoció a motxilles, càpsules de cafè o paper higiènic, però sempre en grans quantitats motiu pel qual, en el seu conjunt el valor de la càrrega era força rellevant. Els camions o remolcs sostrets han estat recuperats per diferents cossos policials en punts de tot el territori nacional i estatal, com ara Sant Andreu de la Barca, Cassà de la Selva, Sant Adrià del Besòs i Saragossa.

Finalment, els investigadors van fer escorcolls a locals ubicats a Esparreguera, Esplugues de Llobregat, Abrera i Sant Adrià de Besòs i com a resultat de les entrades, es va recuperar mercaderia valorada en 760.000 euros, distribuïda en diferents ciutats de l'àrea metropolitana de Barcelona i d'Andalusia, concretament a Granada.

En el transcurs de la investigació s'han detingut 12 homes i un més ha quedat com a investigat. La xarxa de receptadors utilitzava una empresa legalment constituïda per revendre la mercaderia sostreta, ubicada a Esplugues de Llobregat, dedicada a la compra de passiu d'empreses en concursos de creditors, fet que facilitava la quantitat de mercaderia nova i precintada que emmagatzemaven.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Save The Children recorda que la violència de gènere és una forma de violència directa contra la infància

barcelona
societat

Gepec denuncia que l’incendi de la planta de compostatge de Botarell continua combustionant

BOTARELL

El Chic Roses atribueix a un sabotatge les deficiències al local

roses
medi ambient

Falset aprova limitar les plantes d’energia renovable per protegir espais naturals

FALSET
successos

L’incendi de Vila-sana ha cremat gairebé 6 hectàrees de canyissar i ha afectat algunes espècies d’ocells

VILA-SANA
religió

Tres religioses podran oficiar exèquies als tanatoris de Barcelona

Barcelona

Nou projecte per recuperar pomeres resistents a la sequera

rocabruna

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer