Societat

Més de 2.000 persones grans esperen per accedir a una plaça geriàtrica

Els gironins en llista d'espera representen el 10% de tot Catalunya

Un total de 2.412 persones grans de les comarques gironines estan en llista d'espera per accedir a una plaça geriàtrica d'una residència pública o concertada, segons les dades que la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha facilitat en resposta a diverses preguntes parlamentàries.

El nombre de persones grans de la demarcació de Girona que estan pendents d'aconseguir una plaça en una residència representen un 10% del total de gent gran de Catalunya que està en aquesta mateixa situació, que és de 23.847 persones.

Amb 609 persones en llista d'espera, el Baix Empordà és la comarca que té un major nombre de persones que estan pendents d'aconseguir una plaça en una residència, i la segueix la comarca del Gironès, amb 589 persones. En tercer lloc, se situa l'Alt Empordà, amb 427 persones en llista d'espera, i en quart lloc la comarca de la Selva, amb una llista d'espera formada per 320 persones.

Les comarques amb menys quantitat de persones grans que estan esperant una plaça geriàtrica són el Pla de l'Estany, amb 185; la Garrotxa, amb 114; el Ripollès, amb 90, i la Cerdanya, amb 78.

En l'àmbit de Catalunya, una tercera part de les prop de 24.000 persones en llista d'espera són habitants de la comarca del Barcelonès. El Vallès Oriental, amb prop de 2.000 persones en llista d'espera; el Baix Llobregat, amb 1.731, i el Maresme, amb prop de 1.500, són les comarques amb més peticions per accedir a una plaça pública o concertada. Per contra, les comarques on n'hi ha menys són les menys poblades, com ara el Pallars Sobirà, amb només tres persones en llista d'espera; l'Alta Ribagorça, amb sis, i el Priorat, amb setze.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia