Societat

Societat

Un carrer per al ‘food truck'

Obren a Gualta el primer ‘food truck' “permanent” del país

Els ingressos de la venda dels gots del 347 Street Food Park es destinaran a impulsar programes socials

És obert a tota la família

Les modes tenen això: ara vénen i, com si res, desapareixen. Ara està de moda el food truck, una manera original de transportar pel país, i de manera itinerant, el menjar. Ho fan amb autocaravanes de tota mena: d'aquelles que farien les delícies d'un col·leccionista o del viatger més empedreït. Però a Gualta ho volen fer diferent. El projecte 347 Street Food Park vol situar aquesta iniciativa en un espai únic. I, a més, volen anar més enllà, perquè no només és el primer food truck permanent de Catalunya, segons els seus promotors, sinó que l'espai disposa d'un gran Chill Out dels més grans de la Costa Brava, ple d'activitats, com ara concerts.

L'espai escollit per 347 Street Food Park està localitzat en un entorn natural a peu de la carretera que va de Pals a Torroella de Montgrí, en el terme municipal de Gualta. Segons els organitzadors, la idea és convertir Gualta en el “primer lloc de Catalunya i l'Estat en oferir un espai permanent als food trucks”. Dins de la programació diària de 347 Street Food Park es volen també fer activitats per compartir amb la família, una decoració “cent per cent feta en material reciclat” i una ruta de food truck al costat d'experts xefs –que variïn cada setmana–, els quals aporten plats locals i internacionals fets de manera artesanal, amb productes frescos, de proximitat i d'alta qualitat. “347 Street Food Park proposa un nou concepte de solidaritat”, apunten els organitzadors, que remarquen que “els assistents podran contribuir a projectes solidaris de la zona”. Per aquest motiu, els ingressos de la venda dels gots 347 Street Food Park es destinaran a impulsar programes socials que es desenvolupin a Torroella de Montgrí i Gualta.

El 347 Street Food Park ja ha començat el seu recorregut de la gastronomia de carrer amb més llarga durabilitat a tot l'Estat, sostenen els promotors, amb el Chill Out “més gran de la Costa Brava”. És obert tots els dies de juliol i agost, de les sis de la tarda fins a les dotze de la nit, a la carretera de Pals a Torroella de Montgrí (km. 347).

Foord Truck, de l'anglès “camió de menjar”, és un vehicle adaptat per vendre menjar al carrer, ja siguin gelats, aliments congelats, precuinats o cuinats al mateix vehicle. És cert que la seva imatge s'associa al menjar ràpid, com ara les hamburgueses, per exemple, però això amb els anys ha anat canviant, i molt. A partir del 2009, alguns cuiners de l'Estat de Califòrnia (EU) van impulsar un important canvi de concepte i van evolucionar cap a un tipus de restaurant itinerant, treballant els plats de manera molt més elaborada. Amb un treball de promoció fet a través de les xarxes socials, per on difonien la seva localització, van aconseguir una ràpida acceptació. En la seva variant itinerant van on hi ha celebracions, actes, festes o convencions. A Gualta, doncs, tenen el seu propi espai, el seu carrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses