Societat

Un home mata a ganivetades almenys 19 persones en un centre de discapacitats de Tòquio

L'agressor, un extreballador de 26 anys i que ha estat detingut, ha ferit 25 persones més

Un home de 26 anys ha matat almenys 19 persones a ganivetades i ha ferit 25 més en un centre de discapacitat prop Tòquio.

Segons ha informat la policia de Sagamihara, a la prefactura de Kanagawa, l'agressor, un extreballador del centre, ha estat detingut.

Segons ha explicat la policia, s'ha rebut una trucada a les 02.30h de la matinada alertant d'un home amb diversos ganivets.

Més tard l'home, que s'ha entregat a la policia, ha declarat que volia “les persones amb discapacitat fora d'aquest món”.

L'atacant va treballar des del 2012 i fins el 19 de febrer passat al centre de discapacitats, feina que va deixar de forma voluntària.

Aquell mateix dia, la policia va alertar l'ajuntament sobre la possibilitat de que l'home cometés algun tipus d'acte violent, després que intentés entregar una carta a un diputat local en què mostrava la seva intenció de “matar 470 discapacitat pel bé del Japó”.

“Les vides de les persones amb discapacitat múltiple són extremadament difícils i per això el meu objectiu és aconseguir que puguin rebre eutanàsia amb el consentiment d'un tutor”, assenyalava a la carta datada del 14 de febrer.

Arrel de l'incident, l'home va ser internat en un psiquiàtric en ser considerat “un perill”. Però els psiquiatres van considerar que ja podia deixar el centre al cap de dues setmanes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.