Societat

Tribunals

S'arxiva la causa de les coaccions a Pellicer

El jutge d'Innova no creu que Josep Prat i Carles Manté pressionessin l'alcalde de Reus i Teresa Gomis

El magistrat d'Innova, Diego Álvarez de Juan, ha arxivat la peça número 6 del cas, relacionada amb les presumptes coaccions que els dos principals imputats, Josep Prat i Carles Manté, haurien comès per influir en l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i l'exprimera tinenta d'alcalde Teresa Gomis. En una interlocutòria, el jutge assegura que després d'analitzar tota la documentació intervinguda en el cas i després també d'escoltar tots els imputats i testimonis, “no hi ha rastre que aquestes pressions, si és que van existir, tinguessin una entitat suficient per tenir rellevància penal”. Diego Álvarez de Juan va iniciar la investigació després que la Guàrdia Civil trobés a casa de Carles Manté, durant un escorcoll el febrer del 2013, una carpeta en la qual el mateix imputat deia que s'estava coaccionant Teresa Gomis i Carles Pellicer per aconseguir una defensa dels seus interessos en les diligències prèvies. A la vegada, i en l'escorcoll dut a terme al domicili i al vehicle de Josep Prat, es van trobar documents en els quals hi havia unes anotacions que feien possible referència a Pellicer i Gomis.

No obstant això, durant la seva declaració com a testimonis, Pellicer i Gomis van declarar que no havia existit cap coacció i el jutge es va esperar a veure com evolucionava el cas per analitzar si aquestes existien i produïen algun efecte. Com que el jutge no ha trobat cap indici rellevant, ha decidit arxivar la causa. L'acusació i la fiscalia tenen tres dies de marge per presentar un recurs contra aquesta decisió.

D'altra banda, Álvarez de Juan va aixecar abans-d'ahir el secret de sumari de la peça número 13, relacionada amb la compra d'un solar per part del Grup Bon Preu per construir un supermercat a Reus. El jutge no veu delicte en el procés d'aquesta adjudicació i demana a les parts, acusació i fiscalia, que es pronunciïn respecte a aquesta qüestió. Si no s'hi veiés cap delicte seria la primera peça del cas que s'arxivaria.

Més d'un centenar de persones imputades en el cas

A hores d'ara, en el cas judicial d'Innova hi ha catorze peces separades i 110 imputats. De fet, i segons assegura sovint el jutge Diego Álvarez de Juan, totes les peces mantenen una forta relació entre elles. Per això, doncs, el secret de sumari de la peça número 6 no s'ha aixecat fins ara.

Entre altres qüestions, el jutge d'Innova està investigant el pagament de factures presumptament irregulars tant a Carles Manté com a Josep Prat, els principals imputats del cas.

A banda, la constitució i dissolució de Shirota, les subvencions de Reus Esport i Lleure (Rellsa) al Club de Futbol Reus Deportiu, el cobrament de factures per part de l'arquitecte Jorge Batesteza per construir l'hospital de Sant Joan de la capital del Baix Camp, les pròtesis defectuoses elaborades per l'empresa Traiber, el servei de la neteja a la ciutat o esbrinar si la Generalitat de Catalunya va pagar la defensa de Josep Prat i Carles Manté són altres dels focus d'investigació per al magistrat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia