Societat

Successos

La fiscalia vol cinc anys de presó per al manter que va agredir un urbà al Port Vell

El venedor, en presó provisional, va colpejar l'agent al cap amb una branca

En demana l'expulsió de l'Estat i que no hi pugui tornar durant deu anys

La fiscalia demana cinc anys de presó per al manter Sidil Moctar, que es troba en presó provisional des del 20 de maig per haver colpejat amb una branca un agent de la Guàrdia Urbana durant una intervenció policial contra la venda ambulant a la zona del Port Vell. El ministeri fiscal l'acusa d'haver agredit dos agents més i li atribueix un delicte continuat d'atemptat contra l'autoritat, dos delictes lleus de lesions i un altre de lesions amb instrument perillós. A banda de la pena de presó, reclama que pagui dues multes que sumen 810 euros, la seva expulsió de l'Estat i que se li prohibeixi tornar durant deu anys.

La fiscalia acusa també un company de Moctar i demana per a aquest venedor sis mesos de presó i una multa de 405 euros perquè suposadament va agredir un altre agent. En concret, li atribueix un delicte de resistència i un altre lleu de lesions. Els fets es van produir el 18 de maig, durant una intervenció que la Guàrdia Urbana estava fent a la plaça Pau Vila. Segons l'escrit d'acusació, els agents van abordar els dos venedors quan sortien de la parada de metro de la Barceloneta per examinar els productes que duien. La fiscalia manté que el company de Moctar s'hi va resistir amb cops de peu i de puny i que va lesionar lleument un policia. Moctar, segons l'acusació, va marxar, però de seguida va tornar a la plaça i va agredir dos dels agents que l'havien aturat al metro. Després va arrencar la branca i va colpejar un altre urbà al cap. El policia, amb traumatisme cranioencefàlic, va necessitar quatre punts de sutura i l'acusació pública vol que Moctar l'indemnitzi amb 3.600 euros.

Els fets van ser gravats i les imatges –com es pot veure en la foto– mostren el moment en què el manter agredeix l'urbà amb la branca. El vídeo dura nou segons i primer s'hi veu l'agent llançant un cop de porra al venedor, sense tocar-lo. El manter s'aparta i, després, s'hi torna i el colpeja al cap. En el moment dels fets, el sindicat de manters va explicar que aquell dia un grup de sis venedors va ser rebut “a cops” a la sortida del metro i que els policies van aïllar Moctar, “que va rebre més cops de porra”. “Ell es va defensar tornant un cop a un dels policies que li pegaven”, va dir el col·lectiu, que va criticar que el vídeo no recollia tota la seqüència dels fets. Conscient de la polseguera que aixequen els incidents entre manters i la Guàrdia Urbana, l'alcaldessa, Ada Colau, va condemnar de manera enèrgica l'agressió i va mostrar suport als agents. L'Ajuntament, de fet, exerceix l'acusació en el cas.

Crisi entre la Urbana i el govern

Els manters no han dubtat a sortir al carrer per exigir la llibertat de Sidil Moctar. El venedor està empresonat –mesura que el seu advocat veu desproporcionada– a instàncies de la fiscalia i de l'acusació que exerceix la Guàrdia Urbana, representada per advocats contractats per l'Ajuntament. El tinent d'alcalde Jaume Asens va intentar que els lletrats no demanessin presó, fet que va atiar la mala maror entre la policia barcelonina i el govern de Colau . Asens va defensar que no hi havia hagut “cap ingerència ni coacció”, tot i admetre que hauria estat millor que una altra persona hagués parlat amb els lletrats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES