Societat

tribunals

Fiscalia investigarà l'adjudicació del torneig de golf de Castelló a una empresa de Púnica

Compromís va denunciar que la contractació per part de la Generalitat i la Diputació, amb Francisco Camps i Carlos Fabra al capdavant, es va fer fora de la legalitat

La Fiscalia Anticorrupció ha obert diligències informatives penals arran de la denúncia presentada per Compromís en la qual assegurava que la Generalitat presidida per Francisco Camps i la Diputació de Castelló encapçalada per Carlos Fabra van pagar deu milions d'euros “a dit” –mitjançant conveni i no per concurs públic– i amb objeccions de la Intervenció a l'empresa Match Golf Consulting, dirigida per una testaferro de Francisco Granados i considerada part de la trama Púnica pels investigadors judicials, per organitzar entre 2008 i 2011 un torneig de golf a Castelló.

En un escrit datat el 15 de juliol, el fiscal informa de l'obertura de les actuacions i de la remissió de l'escrit i de la documentació annexa que va aportar la coalició a la Fiscalia Especial contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada perquè en prenguen coneixement i valoració en relació amb el cas Púnica.

Des de Compromís celebren que la denúncia que van presentar el passat 21 de juny “haja desembocat en l'obertura de diligències penals informatives per part de la Fiscalia Anticorrupció, en haver-hi oposat indicis de delicte en l'adjudicació a dit per part de la Diputació de Castelló i la Generalitat, presidides aleshores per Carlos Fabra i Francisco Camps, a l'empresa Match Golf Consulting per a l'organització del torneig de golf de Castelló Master de Golf Costa Flor del taronger”.

En aquest sentit, el diputat de Compromís Joan Baldoví ha asseverat que “la decisió de la Fiscalia el que ve a dir és que aquella denúncia que es va presentar des de Compromís tenia bases sòlides per a veure possibles indicis de delicte”.

“Ara, esperem que els tribunals establisquen el grau de responsabilitat dels polítics que van signar aquest conveni presumptament fraudulent i arbitrari, i que va costar més de 10 milions d'euros a totes les valencianes i els valencians”, recalca el parlamentari valencià.

Per la seua banda, la diputada Marta Sorlí ha volgut mostrar la seua “satisfacció” per la decisió presa per part de la Fiscalia. “Hem de recordar que estem parlant de més de 10 milions de diners públics que la Diputació de Castelló i la Generalitat s'han encarregat de malbaratar per algun motiu que desconeixem, una operació que la Fiscalia Anticorrupció ha vinculat amb la trama Púnica”. “Això torna a demostrar que no ens trobem davant de casos aïllats. Des de Compromís continuarem treballant per a tractar de destapar tots els casos de corrupció i aconseguir que els responsables retornen fins a l'últim cèntim robat a la ciutadania”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Estudien un projecte per crear pisos amb serveis per a gent gran que faciliti l’accés al lloguer als joves

Manresa
Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol
GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona
societat

Barcelona vol limitar l’horari d’obertura a l’entorn del carrer Tuset

barcelona
BADALONA

Els usuaris de Can Bofí Vell, condemnats a viure de nou al carrer

BADALONA
Albanyà

Bassegoda recupera el sant Miquel vandalitzat fa més de 20 anys

Albanyà