Societat

Universitat

Estudiants projecten refer tres edificis al Pallars

Vint-i-un alumnes d'arquitectura vinguts de quatre universitats diferents estudien diferents alternatives per a tres edificis públics del Pallars Sobirà actualment en desús: un paller d'Altron, unes antigues escoles de Surp i un molí de Roní. Tots tres edificis són de propietat municipal i els projectes resultants podran ser d'utilitat per als ajuntaments. Les aportacions dels arquitectes proposaran rehabilitacions amb un canvi d'ús i una mirada fixada al futur.

La iniciativa forma part del primer Seminari d'Arquitectura i Territori, que es fa a Llessui, al Pallars Sobirà, fins al 29 de juliol. El seminari té com a principal objectiu proposar solucions a problemes reals, en aquest cas del Pallars, com per exemple impedir que els pobles es deshabitin o que es creïn ciutats paral·leles al voltant. Ramon Bringué, director del seminari, ha afirmat que els arquitectes han debatut molt sobre les ciutats i el seu creixement mentre gran part del territori s'està abandonant a causa del retrocés demogràfic o econòmic. Bringué ha afegit que l'arquitectura hi té molt a dir i que el fet que els professionals ho estudiïn en el terreny (el seminari té la seu a Llesui) fa que entenguin “l'atmosfera'' del lloc i puguin proposar solucions a problemes reals. En el seminari hi ha sis professors i nou professors convidats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia