Societat

Solidaritat

L'ANC obre demà a Girona les accions per als refugiats

És el segon eix de la campanya d'estiu basada en l'art al carrer i s'estrenarà amb un “impacte visual” a la catedral

L'ANC obre demà a Girona el segon eix de la seva campanya d'estiu, basada a utilitzar l'art al carrer per denunciar els dèficits de l'Estat espanyol. Després d'estrenar la setmana passada a Vic el primer eix –amb la instal·lació de 400 creus per simbolitzar la mort del sistema sanitari català, acció que després ja s'ha fet a Olot i Ripoll, per exemple–, ara serà el torn de visualitzar la insolidaritat de l'Estat amb la crisi dels refugiats, amb una acció d'impacte visual que s'estrenarà demà a les escales de la catedral i la zona del Barri Vell de Girona. El lema d'aquest segon eix és Un estat insolidari amb els refugiats. L'ANC no vol avançar com serà la performance i només diuen que serà “un impacte visual relacionat amb els refugiats i la manca de permís per acollir-los”.

Parlaments a la tarda

Segons la representant de la demarcació gironina al secretariat nacional de l'ANC, Núria Quintana, el muntatge es començarà cap a les nou del matí i calculen que a partir del migdia ja estarà acabat i es podrà veure. Remarca que l'acció està realitzada conjuntament amb l'assemblea territorial de l'ANC de Girona.

El punt àlgid serà a la tarda. A dos quarts de sis hi haurà una actuació
musical i una hora després, els parlaments. Hi haurà una miniponència del coordinador de mobilitzacions de l'ANC, Oriol Codina, i també la intervenció de Liz Castro. És possible, tot i que aquest punt no està encara confirmat, que també hi sigui Jordi Sànchez. A més, hi prendrà part un membre de la plataforma Girona Acull.

La intenció de l'ANC és anar estrenant els diferents eixos de la campanya d'estiu cada setmana o dues setmanes, i després que recorrin tot el país. Altres temes que està previst tractar són la pobresa energètica i el dèficit de sobirania, sempre a través d'accions de teatre i art al carrer. L'objectiu final, un any més, és augmentar la majoria social independentista i escalfar motors de cara a la Diada.

LA DATA

30.07.16
és el dia
que l'ANC farà una acció d'impacte visual a les escales de la catedral a favor dels refugiats.

La caminada a la desembocadura del Fluvià, diumenge

I diumenge serà el torn d'un dels clàssics ja dels estius de l'ANC a la demarcació: l'acte a la desembocadura del Fluvià, que aquest any s'avança quasi un mes respecte a anys anteriors. Serà el quart any que s'organitza. Inclourà com és habitual dues caminades per la platja, una des de l'Escala i una altra des d'Empuriabrava, que confluiran a la gola del Fluvià, i després hi haurà un dinar popular al parc del Riu de Sant Pere Pescador. Aquest cop l'acció central, quan les marxes i embarcacions es trobin a la desembocadura, serà el desplegament d'una estelada gegant. L'altra novetat d'aquest any serà la participació dels Motards per a la Independència.

Pel que fa als parlaments de després del dinar, aquest any, a més de dos dels màxims dirigents de l'ANC, Jordi Sànchez i Liz Castro, hi participaran un representant de cadascun dels tres grans partits independentistes. Encara falta confirmar qui hi serà del Partit Demòcrata Català, però ja se sap que d'ERC hi haurà Gabriel Rufián i de la CUP, Benet Salellas.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses