Societat

Municipal

Rebutgen retirar una placa d'Ausàs

El ple de l'Ajuntament de Fornells va tombar una moció del regidor de Veïns pel Municipi per treure-la de La Sitja

El ple de l'Ajuntament de Fornells de la Selva va rebutjar en la sessió de dimecres, amb els vots en contra dels tres regidors d'ERC i les abstencions dels set regidors de CiU, a l'equip de govern, la moció presentada pel regidor de Veïns pel Municipi, Javi Salamero, en què reclamava la retirada de la placa d'inauguració de La Sitja perquè hi apareix el nom de l'exconseller Jordi Ausàs, condemnat per contraban de tabac. Ausàs, que compleix una condemna de quatre anys a la presó de Ponent pel delicte esmentat, va ser l'encarregat d'inaugurar el 24 de gener del 2010, com a conseller d'Administracions Públiques i Governació, d'ERC, el centre cultural La Sitja. Era l'època del tripartit.

El regidor de Veïns pel Municipi va exposar ahir que la moció tenia com a objectiu deixar constància que el poble de Fornells té “tolerància zero a les pràctiques de mal governança” com, segons va afegir Salamero, ha quedat demostrat en el cas d'Ausàs. Salamero considera que La Sitja és un punt central del poble, al qual acudeixen veïns de tot el poble, des de gent jove fins a gent gran, i que no ha de lluir de cap manera una placa amb el nom d'Ausàs. “No entenem la posició dels regidors d'ERC; podrien simplement haver-se abstingut i la moció hauria prosperat”, va exposar el regidor de Veïns pel Municipi. L'Audiència de Lleida va condemnar, el 19 de juny del 2014, Jordi Ausàs a quatre anys de presó i a pagar una multa de 195.000 euros pels delictes de contraban de tabac i de pertinença a un grup criminal. El Tribunal Suprem ho va ratificar el 21 de maig del 2015.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia