Societat

Denuncien la protectora de la Torre per sobresaturació

Les instal·lacions de la protectora van començar amb 50 animals i ara n'hi ha més de 500, segons els voluntaris denunciants

Els col·laboradors alerten que els gossos s'agredeixen entre ells

Un grup de vint-i-cinc voluntaris de la protectora Olescan de Torredembarra presentarà una denúncia dilluns, 1 d'agost, davant els departaments de Territori i Sostenibilitat i d'Agricultura per posar en coneixement que les instal·lacions són “inadequades” pel nombre d'animals que acullen. Els voluntaris recorden que la protectora va començar acollint uns cinquanta gossos amb un servei “digne” per als animals. Actualment, però, asseguren que Olescan té “sobresaturació” d'animals, amb 500 gossos i 40 gats. Com a conseqüència, l'assistència als animals malalts o amb problemes “és deficient, no hi ha programes d'esterilització sistemàtica, manquen aliments i higiene”, afirma un col·laborador. Els voluntaris alerten que s'ha arribat a l'extrem que hi ha gossos que s'agredeixen entre ells. També qualifiquen d'“irresponsable” la gestió de les colònies de gats.

La protectora va renunciar a recollir animals abandonats al Baix Camp pel que cobrava per la recollida de cada animal (92 euros), fet que va ocasionar que el consell d'alcaldes elevés la quantitat a 180 euros. Però els voluntaris consideren que Olescan, a causa de problemes econòmics, “s'escuda en el Consell Comarcal, que no els paga prou”, i l'acusen d'haver-se convertit “en un centre d'amuntegament i maltractament per omissió en què els animals viuen desatesos”, assenyala el comunicat. El col·lectiu també critica la posició de l'administració: “No s'ha ocupat d'avaluar eficientment la gestió de la protectora, ja que, si ho hagués fet, no s'hauria arribat a aquesta situació.” Els denunciants demanen a l'administració que es plantegi “si Olescan podrà ubicar els trenta gossos que entren cada setmana” o si aprova que “un gos estigui lligat a l'arbre per manca de gàbies”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia