Societat

Territori

Primer pas per fer de la Baells un reclam

Cercs i la Diputació inauguren el centre d'interpretació de la presa del pantà

L'alcalde de Cercs, Jesús Calderer, i el vicepresident de la Diputació de Barcelona, Marc Castells, van inaugurar, ahir al matí, el centre d'interpretació de la presa de la Baells, un espai que pretén ser un recorregut per la història de la presa i que surt a la llum coincidint amb el 40è aniversari de la presa.

El centre s'inscriu dins el projecte Vies Blaves, una iniciativa que impulsa la Diputació de Barcelona i que habilitarà més de 300 quilòmetres de camins paral·lels al riu Llobregat i als seus afluents Anoia i Cardener. En aquest sentit, segons Marc Castells, el centre d'interpretació de la Baells és un equipament més per donar valor a “una de les grans potencialitats que tenim com a país, que són els recursos de fora de Barcelona, que són molts”. De fet, Castells considera que el Berguedà “és la gran desconeguda de Catalunya”, ja que compta amb un seguit de recursos paisatgístics, gastronòmics i equipaments, com ara la presa, que s'han d'ensenyar als catalans.

Per la seva banda, l'alcalde de Cercs, Jesús Calderer, ha parlat de la presa de la Baells com “una barreja de dos sentiments”. En primer lloc, de l'enyorança i el drama de pensar que la creació de la presa, fa 40 anys, va obligar molts berguedans a marxar dels seus pobles per no quedar sota l'aigua. I, finalment, de l'esperança de veure com “se li poden donar múltiples utilitats a la presa”, si les institucions col·laboren plegades, tal com ho han fet en la creació del centre d'interpretació que ahir es va inaugurar. A més, Calderer ha volgut recordar que, “com a administració”, han de generar “recursos de qualitat, com ara l'aigua que genera la presa, perquè els comerços i establiments de la comarca puguin oferir serveis de qualitat i, per tant, activitat econòmica al Berguedà”.

Un atractiu turístic

En tot cas, més enllà de les utilitats que s'hi estan donant darrerament, la idea de l'Ajuntament i la Diputació per a la presa de la Baells és acabar-la convertint en un atractiu turístic. Per aquest motiu, Marc Castells s'ha compromès amb l'Ajuntament de Cercs a “seguir ampliant els dispositius turístics a la comarca”, de manera que la inauguració de la museografia de la presa de la Baells n'és “un primer pas”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia