Societat

Esport

La Diputació inverteix mig milió d'euros en equipaments esportius

Les subvencions s'atorgaran als ajuntaments per fer millores en instal·lacions esportives i per renovar la gespa artificial de camps de futbol

La Diputació de Girona va aprovar, en el ple de dimarts, destinar mig milió d'euros a subvencionar inversions d'Ajuntaments en equipaments esportius de titularitat municipal.

D'aquest mig milió, 350.000 euros es destinaran a actuacions que girin al voltant de l'adaptació a la seguretat, l'habitabilitat i la funcionalitat d'equipaments esportius ja existents a la demarcació de Girona. Es tracta d'una línia de subvencions que en els últims anys no s'havia ofert. S'han rebut 92 peticions d'ajuntaments en la convocatòria d'aquest any, de les quals se'n podran atendre dues terceres parts, segons confirma el govern de la diputació.

D'altra banda, es mantindrà la línia de subvencions per a la renovació de la gespa artificial de camps poliesportius que tinguin més de deu anys d'antiguitat. La convocatòria d'aquest any està dotada amb 150.000 euros. Es considera que permetrà subvencionar la reforma de quatre camps de futbol, amb una inversió de 37.500 euros en cadascun.

Inversions a l'alça

La Diputació destaca la importància d'aquestes inversions, tenint en compte que en els darrers anys no hi havia hagut convocatòries. “El segon semestre de l'any passat ja es va fer un primer esforç destinant-hi 200.000 euros, que es van dedicar a la renovació de camps de gespa artificial”, va explicar el vicepresident de la Diputació, Albert Piñeira. “Enguany s'ha fet un esforç encara més significatiu amb una aportació de 500.000 euros per subvencionar inversions en equipaments esportius i la renovació de camps de gespa”, va destacar el vicepresident. Així, es pretén que aquestes subvencions permetin la posada al dia d'una part de dels equipaments esportius municipals de la demarcació.

Tanmateix, la intenció de la Diputació, va afegir Piñeira, és que aquestes convocatòries puguin continuar l'any vinent, i així continuar renovant i actualitzant el conjunt dels equipaments esportius de les comarques gironines.

LES XIFRES

150.000
euros es destinaran a la renovació de la gespa artificial de quatre camps de futbol de més de deu anys.
350.000
euros
per subvencionar l'habitabilitat i la millora de la seguretat d'equipaments esportius ja existents.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia