Societat

societat

defensa dels animals

Fan una campanya per reduir l'abandó d'animals a l'estiu

El CAAD del Maresme pretén que passi de ser una època en què es col·lapsa el centre a fomentar les adopcions

L'estiu és mala època per adoptar un animal de companyia. Aquesta premissa tan instal·lada al subconscient general és la que el Centre d'Atenció d'Animals Domèstics (CAAD) d'Argentona vol trencar i, per això, ha començat una campanya en què vol capgirar la situació, és a dir, que els mesos d'estiu siguin els idonis per adoptar un animal. Els números canten. Si des d'octubre fins a febrer el centre té una entrada mitjana d'uns 30 gats i gossos, aquest juny passat n'hi van entrar més de 70. I al juliol, uns 60. La conseqüència d'això és que el centre es col·lapsa –té capacitat per a uns 140 animals– i que es generen problemes. La coordinadora del CAAD, Mar Alcalà, reconeix que sobretot a partir de la primavera, a causa de les camades, i a l'estiu, per les vacances, el nombre d'abandons es dispara. Per això, la campanya s'ha volgut fer en un to positiu i trencant els estereotips del binomi estiu-animals. L'objectiu és presentar aquesta època com una oportunitat per adquirir un animal ja que, per exemple, els nens no van a escola i hi poden passar més estona. També incideix en el fet que hi ha més temps lliure i que les oportunitats de fer activitats amb els animals també es multipliquen. “Volem defugir una mica la imatge negativa que s'associa a l'estiu en el sentit que l'animal es converteix en un problema. Volem presentar-ho com una oportunitat per afegir un nou membre a la família”, afirma Alcalà.

De tota manera, la coordinadora del CAAD també admet que el fet que hi hagi més conscienciació ciutadana i que molta gent ja sap que ha de posar xip a la mascota ha fet que en els últims anys el nombre d'abandonaments a l'estiu d'hagi reduït prop d'un 10%. La campanya mostra una imatge d'animals del centre amb el lema Viu un estiu bestial i incideix en el que els agradaria fer durant aquests mesos.

LA XIFRA

600
animals
són els que, de mitjana, passen cada any per les instal·lacions del CAAD del Maresme, a Argentona.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.