Societat

oci

seguretat a les platges

El 40% de platges maresmenques no tenen socorristes

Al conjunt de Barcelona el percentatge baixa al 30%, però al Maresme hi ha moltes platges i cales petites

Tres de cada deu platges de Barcelona no disposen de servei d'auxili i salvament. Segons dades del Ministeri de Medi Ambient, de les 112 platges que hi ha a la demarcació, només en 79 (70%) hi ha equips de rescat. A les 33 restants no hi ha vigilància. La zona marítima amb menys vigilància de la demarcació es concentra al Maresme. Segons el registre del govern espanyol, gairebé el 40% de les platges maresmenques no tenen socorristes durant la temporada estival.

És força habitual que a les cales o les platges més petites –com les que hi ha al Maresme– no hi hagi servei d'auxili i salvament. El risc d'accident en aquestes zones és inferior al de les platges més grans i concorregues, i les administracions, que han d'optimitzar els recursos econòmics, prefereixen blindar la vigilància als espais de més risc.

En aquest sentit, el percentatge més alt de seguretat es registra al Baix Llobregat, on deu de les onze platges tenen habilitats serveis d'emergència (91%). En canvi, a la resta de comarques barcelonines la xifra es redueix de manera substancial. Al Barcelonès, el percentatge d'equips de rescat a la sorra és del 86%. Un volum encara més baix hi ha a les costes del Garraf: en 8 de les 28 platges no hi ha cap equip de salvament.

Pel que fa a l'oferta d'aparcament en zones relativament properes a la costa, la classificació varia lleugerament. En aquest cas, el Garraf ocupa el lideratge, ja que disposa de places d'estacionament al 82% de les seves platges. De nou, el segon lloc és per al Barcelonès, que té zones d'aparcament al 81% de la seva façana marítima. El tercer lloc és per al Maresme (65%), i el quart, per al Baix Llobregat (64%). El registre estatal de platges –es pot consultar al lloc web o a l'aplicació per a telèfons mòbils i tauletes del Ministeri– no distingeix si les zones d'aparcament són gratuïtes o de pagament, però en canvi sí que es pot saber si estan vigilades.

Només deu platges amb bandera blava

Només el 26% de les platges barcelonines (29 en total) han aconseguit la bandera blava. El Barcelonès és la comarca que més distintius de qualitat ha obtingut (11), seguit del Maresme (10), el Garraf (6) i el Baix Llobregat (2). Proporcionalment, el Barcelonès també és la comarca que obté els millors resultats, ja que 11 de les 21 platges tenen bandera blava. A l'altra banda hi ha el Maresme, on només 10 de les seves 52 platges han estat distingides.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia