Societat

Tres dècades d'enamorament

Un turista noruec visita Lloret cada any des del 1984, de manera ininterrompuda

Eide destaca que pugui anar arreu a peu i la diversitat de coses a fer

Per Staale Eide va passar uns dies a Lloret de Mar a finals de juliol. Ha pagat la taxa turística i ha desconnectat uns dies. No seria res d'estrany si no fos perquè aquest veí de Stavanger, al sud-oest de Noruega, és un clàssic de Lloret. Tan clàssic que fa 32 anys que, de manera ininterrompuda, recorre el passeig i alguna de les cinc platges. Ho va fer per primer cop el 1984 i no ha fallat cap any.

“Quan tenia 18 anys, vaig veure en la revista Motorcycle magazine que hi havia un lloc en el mapa que es deia Lloret, i vam anar a descobrir-ho”, recorda per telèfon. El primer viatge de Staale va ser en moto i amb un grup d'amics. Eren una desena, explica. Van arribar, els van atendre amablement en anglès i els van deixar aparcar la moto a l'hotel –llavors Bonanza, diu–.

A Eide, que ha rebut una distinció de Lloret Turisme, li agraden les distàncies curtes de la vila. “No es necessita agafar el taxi o el bus.” Destaca el clima i que la platja és a prop de l'hotel. No ha après cap paraula en català o espanyol perquè l'atenen en anglès. Considera que hi ha moltes coses a fer. “Tant si tens 18 anys, 30 o 40 o més de 60.” Explica que de vegades va al casino i que li agrada el restaurant La Campana.

Des que va néixer el seu fill Seborg, aquest enamorat de Lloret explica que sempre ve en avió: un vol de dues hores Stavanger-Barcelona. De vegades ha vingut tres cops en un any, i no sol perdre's el GP de fórmula 1 al circuit de Montmeló. Sempre fa nit a l'hotel Cleopatra. Si no, en un altre establiment del mateix grup, explica.

Cap de vendes de la multinacional Bosch a Noruega, Eide també és turista de congressos. Fa dos anys va convocar una reunió a Lloret amb 250 empleats de la companyia, diu la directora de l'hotel Cleopatra, Maite Garriga. “I també va venir a celebrar la festa del 50è aniversari”, hi afegeix. L'hotel, de quatre estrelles i 250 places, té de clients una dona alemanya, des de fa trenta anys, i uns turistes holandesos que fan la marxa popular Xino Xano.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia