Societat

La Umirc resol conflictes veïnals a Reus

La unitat de la Guàrdia Urbana va atendre més de 200 casos el 2015

Analitzar i identificar els àmbits de conflicte com l'incivisme o la intolerància. Dissenyar accions preventives detinades a fer disminuir la percepció d'inseguretat. Aquestes són les principals tasques de la unitat de mediació i resolució de conflictes de la Guàrdia Urbana (Umirc), que va gestionar 214 casos durant el 2015. Els àmbits amb més actuacions es van centrar en les relacions entre comunitats de veïns, conflictes al carrer i convivència ciutadana. La policia local reusenca va subratllar ahir que no hi va haver gestions amb joves.

El conjunt de casos gestionats el 2015 és lleugerament superior al del 2014 (només dotze) i van implicar 534 persones, la gran majoria d'entre 31 i 65 anys. Per abordar aquests casos, la unitat de mediació va fer un total de 7.215 actuacions, entre les quals destaquen més de 2.100 tasques administratives, més de 1.100 contactes i entrevistes amb els veïns implicats, així com seguiments i anàlisi, entre altres.

La Umirc treballa de manera coordinada amb la resta d'unitats de la Guàrdia Urbana i amb les regidories municipals reusenques de forma transversal. Porta a terme funcions d'anàlisi i d'identificació dels àmbits de conflicte (civisme, intolerància, mediació, racisme i xenofòbia, infància, joves, gent gran, violència de gènere i multiculturalitat, entre altres), així com de disseny i execució d'accions preventives per reduir la percepció d'inseguretat.

A més, s'encarrega de la planificació de les intervencions correctives des d'una perspectiva interdisciplinària i promou la difusió de programes, projectes i accions preventives entre la ciutadania.

Segons l'Ajuntament, les dades fetes públiques ahir indiquen que la unitat de medicació és “referent” per resoldre problemes. El Departament de Justícia de la Generalitat va reconèixer l'any passat la tasca de la Umirc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva