Societat

Comencen els actes del Centenari de la Coronació

Del 27 d'agost al 8 de setembre es fan diferents actes per celebrar el Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt

Demà es rep la marededéu amb mobilització de tota la Patum

L'any del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt té el punt àlgid a partir del dissabte 27 d'agost, amb la baixada de la imatge de la Mare de Déu de Queralt a Berga. A partir d'aquest dia, visitarà la ciutat i diversos indrets de la comarca fins al dijous 8 de setembre. Demà, doncs, es viurà una imatge insòlita i molt esperada: la rebuda de la marededéu de Queralt per celebrar el centenari amb la mobilització de tota la Patum, ja que totes les comparses acompanyaran la Verge en l'entrada a la ciutat, des dels turcs i cavallets fins als gegants, l'àliga i els nans. I totes les comparses faran un recorregut mai vist pel carrer Major –l'organització espera que l'acte sigui multitudinari–. Quan arribi a la plaça de Sant Pere, la marededéu accedirà a la parròquia de Santa Eulàlia, amb la participació d'uns 300 cantaires a les escales. Més tard, a les onze de la nit, té lloc un altre dels actes destacats de dissabte, el concert del grup Manel, al pavelló d'esports. La banda farà parada a la ciutat amb el seu nou treball discogràfic, Jo competeixo.

De la programació també sobresurt l'ofici solemne en commemoració dels 100 anys de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt del dissabte 3 de setembre, en què seran presents els capitans de Queralt 2016, les autoritats i els administradors dels quatre barris. Tampoc es pot perdre l'exposició ClickPatum, una recreació a través d'aquests joguets de les grans festes de Berga amb més de 4.000 clicks –fins l'11 de setembre al Teatre Municipal.

Altres actes

A banda de l'arribada demà de la marededéu de Queralt, diumenge té lloc els Quatre Fuets i el 2 de setembre, passada amb salts de Patum a les places del barri vell de la ciutat i sopar popular. El dissabte 3 de setembre es farà la Patum de lluïment al migdia a la plaça de Sant Pere, i al vespre Patum completa al mateix escenari. Abans, però, el dijous dia 1 a la tarda, se celebrarà la Patum infantil a la plaça de Sant Pere, amb dos salts de totes les comparses, excepte la dels plens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia