Societat

Municipal

IpS-CUP acusa CiU i PSC a Salt de tenir por de la democràcia

Independents per Salt considera que la consulta sobre el desenvolupament del sector sud no ha de tenir un mínim de participació per ser vàlida

ERC insta tots els grups a mobilitzar l'electorat

El soci minoritari del govern de Salt, Independents per Salt (IpS-CUP), amb tres regidors, va acusar ahir els grups de CiU i el PSC de tenir por que el poble prengui la paraula. Es referien a les afirmacions dels portaveus dels dos grups municipals (a l'oposició tots dos) en què manifestaven que la consulta sobre el sector sud –lligada amb la instal·lació d'Ikea– hauria de tenir una participació mínima per ser considerada vinculant.

CiU va admetre que, si la participació és molt baixa, no n'assumiran els resultats, mentre que des del PSC diuen que s'ho plantejaran. Tots dos grups afirmen que en les eleccions els partits que portaven el desenvolupament als seus programes van obtenir una àmplia majoria, i que una participació molt baixa en la consulta prevista pel 24 de setembre no desmereixeria la voluntat expressada en les últimes municipals pels ciutadans.

El portaveu d'IpS-CUP, Ferran Burch, recorda que durant els anys en els quals els socialistes o la federació nacionalista han manat a Salt –des de les primeres eleccions democràtiques– mai han obert un procés de debat i presa de decisió del poble sobre el seu desenvolupament: “Si com diuen [CiU i PSC] la gent ja es va manifestar en les eleccions votant uns partits que ho tenien al programa... per què els preocupa tant el possible resultat”, es pregunta el grup afí a la CUP en un comunicat. El conclouen posant en relleu que noten “nervis i molts interessos al darrere de l'operació urbanística de la zona sud” del municipi.

Burch destaca que és una superfície molt important: “Quasi tant com tota la superfície que actualment té urbanitzada Salt”, recorda.

ERC justifica la consulta per la transcendència de la decisió

L'alcalde de Salt, Jordi Viñas (ERC), va considerar ahir que el desenvolupament del sector sud és una qüestió cabdal per a Salt que va molt més enllà d'un mandat, i que això justifica fer una consulta popular. En aquest sentit, reclama als grups que deixin de parlar d'índexs de participació i intentin mobilitzar tanta gent com puguin perquè vagi a votar. Hi afegeix que el fet que els grups ho portessin als programes electorals no implica que la gent s'hagi manifestat ja sobre la qüestió, perquè li duien d'una manera genèrica, i amb la consulta es concreten les importants implicacions del desenvolupament. Tampoc es mostra partidari de marcar una participació mínima perquè, pensa, no hi ha una xifra percentual de participació objectiva que permeti donar o treure validesa al resultat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

L’Ajuntament instal·larà llums LED a l’entorn de les Hortes de Santa Eugènia

GIRONA
SALT

L’IDIBGI publica el joc virtual ‘Mite o Ciència’ de divulgació científica

SALT
societat

Oncolliga celebra aquest diumenge una nova masterclass de ioga benèfica

girona
SOCIETAT

Desconvocada la vaga a presons després de tancar un acord amb Justícia

Barcelona
BLANES

El consistori desencalla la construcció d’un hotel al Passeig de S’Abanell

BLANES
societat

Detingut ‘in fraganti’ un home acusat de vuit robatoris amb força en vehicles

blanes
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona