Societat

Tribunals

L'Audiència deixa en llibertat l'amo del Yubari

El tribunal no considera provat que l'establiment s'usés per blanquejar diners

La defensa demana ara que el luxós restaurant de l'avinguda Diagonal es pugui reobrir

L'Audiència de Barcelona ha ordenat llibertat sense mesures cautelars per a l'amo del luxós restaurant Yubari, Arman Mayilyan, d'origen armeni, en presó provisional des del 12 de juliol passat, juntament amb sis persones més, acusades de blanqueig de capitals. Ara Javier García Mallol, advocat del titular del Yubari, ha sol·licitat l'aixecament del precinte judicial del restaurant japonès, situat al número 339 de l'avinguda Diagonal, i “que s'adoptin mesures menys oneroses perquè pot abocar catorze professionals a l'atur”.

En la resolució, del 18 d'agost i feta pública ahir, la secció cinquena manifesta –tot recordant que la investigació continua sota secret de sumari– que “no es detalla ni fonamenta l'existència d'indicis suficients” per imputar a Mayilyan la comissió de blanqueig de diners procedents d'un grup liderat pel fill de l'exalcalde de Kíev, Stepan Txernovetski, detingut a Platja d'Aro el 12 de juliol i que l'Audiència ha posat en llibertat. El tribunal també dóna la raó al lletrat de Mayilyan perquè el jutjat d'instrucció número 21 de Barcelona no va donar-li accés a dades de la investigació fins després de la vista de presó, fet que va “generar-li indefensió”.

La fiscalia anticorrupció acusa el grup de blanquejar uns deu milions d'euros, amb inversions en immobles i al restaurant. Les defenses de Txernovetski, liderades pels bufets de Molins & Silva i de Cristóbal Martell, van demostrar que els diners que han invertit provenen de la venda del banc Pravex Bank per 750 milions d'euros. Per exemple, hi ha el préstec de 2,5 milions a l'amo del Yubari.

Menjar i 180.000 euros

Els aliments peribles que hi havia al restaurant es van donar a diverses ONG per ordre del jutge. Es va contactar amb el Banc dels Aliments, que els va derivar a entitats que tenen servei de menjador, com ara el Cottolengo. Precisament, l'advocat García Mallol alerta que s'han bloquejat els comptes per pagar la llum del local i si es talla el subministrament pot provocar unes pèrdues de 180.000 euros del que hi ha a congeladors i neveres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva
CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses