Societat

Municipal

Enuig a Castell-Platja d'Aro per l'accés limitat a s'Agaró

La barrera d'entrada a la urbanització per la Gavina s'ha restringit fins a final de mes als residents i hostes de l'establiment

Els veïns empadronats han d'entrar per l'accés de la part alta de Pinell

Desenes de veïns de Castell-Platja d'Aro s'han queixat en les darreres setmanes per la restricció en l'accés a s'Agaró Vell, que fins a final de mes limita l'accés principal als residents a l'àrea, autoritzats i clients de l'Hostal de la Gavina i el S'Agaró Hotel. Els empadronats al municipi, pel fet de pagar l'impost de circulació de vehicles, són els únics que poden transitar pels carrers de l'exclusiva urbanització de s'Agaró. El privilegi, vigent fa dècades, els facilita arribar a l'aparcament a la platja de sa Conca, d'ús totalment gratuït i accés vetat als conductors forans.

La restricció a la barrera principal, pel límit amb la platja guixolenca de Sant Pol, es va anunciar a principi de mes i comprèn des del dia 8 fins al 31 d'agost. L'alternativa, va explicar el primer tinent d'alcalde, el socialista Maurici Jiménez, és l'ús de la barrera secundària, a la part alta del carrer Pinell entrant per l'antic Pacha i el vial de ponent del Port d'Aro, on l'entitat urbanística que conserva la urbanització (EUC) ha situat un vigilant extra tot el mes. Però la mesura ha agafat de sorpresa molts residents, que l'han criticat durament en les últimes setmanes.

L'alcalde, Joan Giraut, admet que “potser ha faltat informació, ja que a alguns veïns els ha arribat que ja no s'hi podia accedir”, i que “els canvis sovint incomoden al principi”, però defensa que la mesura s'ha acordat amb l'EUC per reduir les cues a l'accés principal, que acaben entorpint l'accés dels residents a la urbanització, i que a partir del setembre la situació tornarà a la normalitat per valorar el funcionament amb vista a l'any vinent. L'argument principal per prohibir el trànsit als carrers és restar pressió a una zona preservada com a Bé Cultural d'Interès Nacional (BCIN) pels nombrosos elements arquitectònics dissenyats per Rafael Masó quan va concebre la ciutat de vacances.

L'oposició, en canvi, qüestiona la mesura. Al marge de la precipitació amb què s'ha adoptat, el portaveu d'ICV, Pedro Torres, creu que s'ha menystingut la resta de veïns i lamenta la volta que han de fer alguns residents de s'Agaró i Castell d'Aro, que Giraut defensa que en la majoria d'itineraris és menor. La republicana Estel Rodríguez, per la seva banda, creu que les aglomeracions es formen més pels visitants dels propietaris de la urbanització i els hostes que no pas pels veïns amb targeta. I tem que en el futur la limitació s'estengui a “la resta de l'estiu o, pitjor encara, tot l'any”.

LA DATA

08.08.16
es va limitar
l'ús de l'accés principal a s'Agaró Vell –a la Gavina– als residents a la urbanització i hostes dels hotels.

L'EUC diu que ells paguen els vials

Les restriccions d'accés a s'Agaró no són gens ben vistes pels conductors de fora de Castell-Platja d'Aro, però també són criticades pels mateixos veïns d'altres zones del municipi, que han preguntat en els darrers dies si els podrien barrar el pas fins als seus domicilis per estalviar-se les cues que també han de fer a l'estiu per l'afluència de turistes, visitants i segons residents.

Entre els propietaris de la zona residencial, en canvi, la percepció és diferent. Paguen impostos, però argumenten que els vials de la urbanització es van habilitar amb les úniques aportacions dels propietaris, i que en virtut del conveni que restringeix l'accés a s'Agaró Vell als forans no es destina ni un euro municipal a mantenir l'asfaltat, ni les voreres de la urbanització, ni la recollida d'escombraries. Només la neteja de la platja de sa Conca i del camí de ronda Josep Ensesa.

El primer tinent d'alcalde, Maurici Jiménez, compara el greuge amb la limitació d'accés rodat al Barri Vell de Girona, però algun veí de Castell d'Aro, que també està declarat BCIN, demana que en el seu àmbit s'adoptin mesures similars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia