Societat

itàlia

terratrèmol

Renzi es compromet a no deixar “ningú sol” després del terratrèmol

El primer ministre italià subratlla que la prioritat ara és rescatar les persones atrapades sota la runa

El primer ministre d'Itàlia, Matteo Renzi, ha assegurat aquest dimecres que “la prioritat” de les autoritats després del terratrèmol és “salvar les vides de les persones atrapades sota la runa” i “oferir esperança” als territoris afectats. Almenys 73 persones han mort i centenars més han resultat ferides a causa del sisme de 6,2 que aquesta matinada ha sacsejat i ha devastat pobles sencers, segons les dades ofertes per Protecció Civil. Alguns dels municipis més afectats són Amatrice, Accumoli, a la província del Rieti, i Pescara del Tronto, a la regió de les Marques.

Renzi, que ha avançat que visitarà la zona afectada, s'ha compromès a no “deixar ningú sol”. “No deixarem cap família sola ni cap municipi a la seva sort”, ha garantit.

En una breu declaració, el cap del govern italià ha volgut dedicar els seu missatge a totes les persones que estan treballant per salvar vides humanes. En aquest sentit, s'ha referit als qui “excaven amb les seves pròpies mans”.

“Itàlia plora els seus compatriotes i mostra a tot el món les seves llàgrimes i el gran cor dels seus voluntaris, de la Protecció Civil i de les institucions”, ha manifestat.

El primer ministre ha reconegut que les tasques de rescat són “difícils” però ha assegurat que “Itàlia sap com fer-ho”. “Quan les coses no van bé, Itàlia demostra la seva millor cara”, ha subratllat.

La xifra de víctimes mortals i ferits pot augmentar en les properes hores. Els equips de rescat tenen dificultats per arribar en algunes de les zones afectades, pels esfondraments i per diverses fuites de gas provocades pel sisme, segons ha informat la Creu Roja a la premsa italiana.

L'organització també ha fet crides a la població perquè doni sang i perquè deixi lliures les carreteres perquè els serveis d'emergència puguin conduir sense impediments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Regne Unit

Detenen dues veteranes activistes per atacar la Carta Magna

Barcelona
Afganistan

Les inundacions a Baghlan deixen uns 300 morts

Barcelona
SOCIETAT

Neixen polls de falcó pelegrí al Port de Tarragona, el segon cop en deu anys

TARRAGONA
MEDI AMBIENT

Primera instal·lació fotovoltaica amb doble orientació est-oest a la UdL

LLEIDA
SOCIETAT

La Transéquia genera un impacte econòmic al Bages de 300.000 euros

MANRESA

Mor el conductor d’un cotxe en un xoc frontal amb un autocar

SALDES
MEDI AMBIENT

Tarragona, distingida com a municipi compromès amb la biodiversitat marina

TARRAGONA

Foc forestal a Batea que s’estén cap a l’Aragó

BATEA

Manresa reprèn les obres de rehabilitació de la Torre Lluvià

MANRESA