Societat

Societat

Incivisme d'altura

Els veïns del pont del Petroli de Badalona denuncien que les bretolades s'accentuen a l'estiu

El consistori atribueix els actes al fet que es tracta d'un espai d'ús intensiu i anuncia una campanya de civisme per la tardor

El pont s'ha convertit en trampolí, zona de pesca i patinatge

En pocs anys, el pont del Petroli s'ha convertit en l'espai emblemàtic del litoral badaloní. Protagonista d'anuncis i de tota mena de filmacions, el pantalà que s'endinsa al mar és també focus d'activitats incíviques que s'accentuen amb l'arribada dels mesos d'estiu. Tot i que de bretolades se n'hi detecten des de la seva reobertura convertit en element singular del passeig Marítim de Badalona, els veïns de la zona denuncien el repunt que s'està registrant aquest estiu. Els preocupa el nombre creixent de joves que es llancen a l'aigua des dels pilars, una activitat explícitament prohibida pel perill que comporta i pels danys que pateix el pont, ja que els brètols que s'hi enfilen afluixen els cables d'acer de la barana i a hores d'ara hi ha fragments sencers que pengen trencats. La pesca a plena llum del dia i el consum d'alcohol són també activitats prohibides fàcilment observables una tarda qualsevol, com ha pogut comprovar aquest diari. Una altra activitat que sí que malmet l'espai és el pas constant de bicicletes i patinets, que afluixa les fustes del terra i fa que es desenganxin i puguin fer caure els vianants.

Els responsables de l'associació de veïns del Front Marítim van reunir-se a principis de juliol amb l'alcaldessa, Dolors Sabater, i el regidor d'Espais Públics, Francesc Duran. En la trobada, els veïns van explicitar les seves preocupacions. Els residents a la zona destaquen aquests dies que la falta de vigilància a l'espai fa créixer l'incivisme, tot i que fonts municipals asseguren que la patrulla municipal que actua al passeig Marítim té “especial cura de vigilar el pont del Petroli”. Des de l'Ajuntament recorden que aquest punt del litoral és un espai d'ús intensiu durant els mesos d'estiu i que “s'hi fan accions constants de manteniment”. Reconeixen que des de la inauguració del passeig Marítim “mai hi ha hagut una inversió adequada” i indiquen que durant el mandat anterior, amb el PP a l'alcaldia, el seu manteniment no depenia de cap àrea concreta. Ara miren de posar-hi solució, tot i que indiquen que l'incivisme no es pot eradicar només amb vigilància policial. “Cal educació i coresponsabilitat”, manifesten. És per aquest motiu que estan treballant en una campanya adreçada als ciutadans perquè prenguin consciència que cal cuidar la ciutat i que no fer-ho té uns costos econòmics.

Els veïns creuen que l'Ajuntament “va tard” i el grup municipal del PP s'ha sumat a les reclamacions. Miguel Jurado, portaveu del PP a l'Ajuntament, denuncia la falta de vigilància policial i assegura que durant el mandat anterior “amb una patrulla ciclista en horari de matí i tarda s'havia reduït l'incivisme”. Per aquest motiu, ahir va adreçar a l'alcaldessa una bateria de preguntes que fan referència als problemes detectats a la zona i va reclamar conèixer quines solucions tenen previstes.

LES XIFRES

10
persones
han estat denunciades per haver saltat al mar des de l'estructura del pont durant aquest estiu
3
denúncies
per infraccions lleus, com ara consumir alcohol a la zona, s'han interposat
8
actes ha aixecat
la Guàrdia Urbana per infraccions com ara la pesca il·legal des de dalt del pont del Petroli

El Mono tampoc s'escapa de les bretolades

Fer-se una selfie amb el Mono s'ha convertit en una tradició per als visitants del pont del Petroli. La figura del mico, emblema de l'Anís del Mono, que custodia l'entrada del pont no s'ha salvat de les bretolades: fa uns mesos li van arrencar el coll de l'ampolla d'anís que té a la mà. Els que sembla que han abandonat el pont són les parelles que hi penjaven cadenats per mostrar al món el seu amor. Ara aquestes mostres de romanticisme s'han traslladat al pont elevat del ferrocarril que hi ha molt a prop i que des d'aquest estiu suma ja desenes de cadenats. Pel que fa a les infraccions que ha registrat la policia local entre els mesos de juliol i agost, n'hi ha deu per haver saltat a l'aigua des del pont, vuit per infraccions com pescar des de la plataforma i tres per fets lleus com ara consumir alcohol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES