Societat

municipal

serveis

Terrassa tindrà un alberg jove després de tancar-lo el 2003

Aquest any es reprendran les obres a l'edifici que va ser el consistori de l'Antic Poble de Sant Pere i que es van aturar el 2010 per falta de diners

L'equipament, de dues plantes, tindrà capacitat per a 59 persones

Terrassa tornarà a tenir un alberg per a joves a finals de l'any que ve, quan està previst que s'acabin els treballs d'adequació que van quedar a mitges l'any 2010 a l'edifici que va ser la seu del consistori de l'Antic Poble de Sant Pere.

Fa poc més d'una setmana que es va aprovar definitivament per decret d'alcaldia el projecte d'obres que preveu executar aquells treballs desenvolupats per escoles taller que van quedar a mitges per falta de diners i capacitat d'inversió. L'alberg havia de substituir entre el 2009 i el 2010 el que va tancar l'any 2003 al també edifici municipal modernista de la Casa Bauman.

Obres pendents

El projecte preveu les actuacions necessàries per finalitzar les obres planificades ara fa deu anys, com ara el tancament del pati, la col·locació d'un ascensor i l'actualització de les instal·lacions contra incendis, les tèrmiques, les de gas, les de baixa tensió i les d'estalvi energètic, entre d'altres. A més, també s'han de fer treballs per adequar l'equipament a la normativa vigent que regula les instal·lacions destinades a activitats amb infants i joves.

La previsió és que es puguin adjudicar les obres, valorades en 367.550 euros, abans de finals d'any, i que els treballs puguin començar el gener del 2017. Així mateix, el calendari fixa que la data de finalització sigui el setembre de l'any que ve i que la recepció es faci a finals del 2017.

L'edifici té una superfície construïda de 1.461 metres quadrats i està ubicat al carrer Major de Sant Pere de Terrassa, fent cantonada amb els números 2 i 4 del carrer Alcalde Parellada.

L'alberg ocuparà 713 metres quadrats, comptant la planta baixa –per on s'accedirà des de la plaça de la Font del Comú–, la primera planta i la segona. En aquestes dues és on s'ubicaran la majoria dels dotze dormitoris, que sumaran una capacitat per a 59 persones. Set dels quals seran individuals; dos, per a nou persones; un, per a dotze persones, i un altre, per a vuit. A la planta baixa hi haurà un dormitori adaptat amb dos llits.

Degradació i recuperació

El desembre del 2005 van començar els treballs de rehabilitació de l'immoble, que estava molt degradat per la presència de tèrmits, mitjançant una escola taller formada per
64 alumnes d'entre 16 i 25 anys impulsada per Foment de Terrassa. L'any 2008, va ser necessària la intervenció d'una segona escola taller integrada per 64 alumnes per continuar amb les obres de reforma a l'edifici que no es van poder acabar i, per tant, les previsions d'obrir l'alberg el juliol del 2010 també van quedar aparcades. Malgrat tot, el 2015 també es van fer diversos treballs per millorar-ne les condicions en cas d'incendi, per donar accessibilitat a la planta baixa i per dotar aquest mateix espai d'una caldera, a més de la legalització de la instal·lació elèctrica.

LA XIFRA

59
persones
podrà acollir l'alberg, repartides en dotze dormitoris distribuïts en dues plantes.

Ús compartit amb veïns i escoltes

L'edifici de l'antic consistori de Sant Pere es va inaugurar el maig del 1897 i es creu que va ser obra de l'arquitecte sabadellenc Juli Batllevell.
A partir de l'annexió de l'antic poble de Sant Pere al municipi de Terrassa, l'any 1904, va acollir dependències municipals de la ciutat, un col·legi públic, la biblioteca Salvador Cardús entre els anys 1959 i 1997, un arxiu fotogràfic i diverses entitats.

Actualment, dues de les quals en continuen fent ús i ho seguiran fent després de les obres. Es tracta de l'associació de veïns del barri, que ocuparà un espai de 130 metres quadrats, amb accés pel carrer Alcalde Parellada, i de l'Agrupament Escolta Torrent de les Bruixes, que tindrà una superfície de 258 metres quadrats entre les sales de grups, el magatzem, la sala de monitors i la secretaria. L'edifici tindrà un quart espai destinat a una sala taller d'artesania relacionada amb el comerç i el turisme de l'antic poble de Sant Pere i la seu d'Ègara.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

CALDES DE MALAVELLA

Finalitzen les obres de la depuradora de Can Carbonell

CALDES DE MALAVELLA

L’escola de pilots d’Alguaire estarà a punt la primavera vinent

Alguaire

Concentració per reivindicar la salut mental en el treball

girona

235 alumnes de 6è de primària ballen per l’equitat a Sant Gregori

girona

S’inicien les obres per convertir el Xalet Soler en la Casa de la Tecnologia

girona

Totes les cries del musclo del Delta acabaran provenint de Roses

roses

Sant Pau descobreix una nova causa genètica d’immunodeficiència

Barcelona

El Museu d’Art adquireix un fragment del retaule de Sant Feliu de principis del segle XVI

girona
infraestructures

Puente sosté que Catalunya és el territori on l’Estat inverteix més, tot i el 46% d’execució

barcelona