Societat

solidaritat

Nou magatzem del Banc dels Aliments

L'Obra Social La Caixa inverteix 10.000 euros en el nou projecte

L'Obra Social La Caixa destina 10.000 euros a adequar el nou magatzem del Banc dels Aliments de les comarques gironines. El Banc dels Aliments vol adaptar aquesta nova nau per falta d'espai al magatzem que s'havia utilitzat fins ara, que ha quedat petit per l'increment de quilograms d'aliments aconseguits i repartits en els últims anys.

El president del Banc dels Aliments, Frederic Gómez, i el director de la banca d'institucions de CaixaBank a Girona, Carles Juanola, han signat un acord de cooperació segons el qua l'Obra Social La Caixa invertirà 10.000 euros en un projecte per millorar la nova nau del Banc dels Aliments.

La inversió permetrà cobrir les exigències administratives per fer la distribució del menjar. Es tracta d'una iniciativa per substituir el magatzem que s'havia utilitzat fins ara –situat a la zona est–, ja que ha quedat limitat per l'increment d'aliments aconseguits en els últims anys. L'any passat es va arribar a més de 3.000 tones de menjar per repartir, un 9% més que el 2014.

Actualment el Banc dels Aliments contribueix a l'alimentació d'unes 38.000 persones de la demarcació de Girona, a través de 105 entitats socials, que són les que reben els aliments i els distribueixen a les famílies amb necessitats.

L'Obra Social La Caixa ha consolidat la seva activitat el 2015 amb l'objectiu de construir una “societat millor i més justa, donant oportunitats a les persones que més ho necessiten”. L'any passat, a través de l'Obra Social, va atendre 9,9 milions de beneficiaris que han participat en 46.209 iniciatives.

De cara al 2016, l'entitat disposa d'un pressupost de 500 milions d'euros, la mateixa partida que els vuit anys anteriors, fet que la consolida com la fundació més important de tot l'Estat espanyol per recursos invertits en acció social i en una de les més importants d'Europa i d'arreu del món.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia