Societat

SANT JORDI

Montblanc promourà Sant Jordi amb Bezel

L'Ajuntament de Montblanc i l'Associació Medieval de Montblanc han signat un acord de col·laboració amb l'Ajuntament de Bezel, la fundació organitzadora de la Draaksteken. Aquest acord amb la ciutat dels Països Baixos pretén establir vies de col·laboració entre els municipis europeus units per la llegenda de Sant Jordi i així donar visibilitat a aquest patrimoni immaterial.

L'estada a la ciutat neerlandesa ha servit per conèixer la Draaksteken, la festa sobre la llegenda de Sant Jordi que se celebra a la ciutat. Hi han assistit membres de la junta de l'Associació Medieval de Montblanc i, representant l'Ajuntament, l'alcalde, Josep Andreu, i la regidora de Turisme, Ariadna Ferrer. Els organitzadors de Bezel també han visitat la Setmana Medieval de Montblanc diversos cops, la qual cosa ha permès estrènyer els lligams.

Bezel, és el nom en limburguès, la llengua pròpia del territori, d'un municipi situat al sud-est dels Països Baixos amb el nom oficial de Beesel. Enguany, la Draaksteken s'ha celebrat entre el 12 i el 21 d'agost.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.