Societat

teatre

Els Empestats volen marxar de Malgrat per falta de suport

Acusen l'Ajuntament de desentendre-se'n i de no complir els compromisos d'una festa que s'ha convertit en un reclam singular del municipi

El consistori lamenta que no se li hagi comunicat cap queixa directament

Els organitzadors de la Festa dels Empestats, que recrea en forma de quadres escènics durant la festa major de Sant Roc l'episodi de la pesta bubònica a Malgrat de Mar al segle XVII, anuncien que es plantegen marxar del municipi per la poca implicació de l'Ajuntament en la iniciativa. En un comunicat , els responsables de l'entitat recorden al govern local que, en la celebració, hi prenen part un centenar de voluntaris i que hi participen 550 persones com a públic, i retreuen al consistori que no ha complert els compromisos acordats. L'entitat precisa que la implicació que es demana “en cap cas es tracta d'una aportació econòmica, ja que des del primer dia la festa és sostenible”, sinó que es vol “suport logístic o simplement que es faciliti la seva realització”. En aquest sentit, els responsables lamenten que la col·laboració de l'Ajuntament aquest any s'hagi limitat a “pagar una part del llibret fotocopiat que s'ha lliurat amb l'entrada als participants”.

L'escrit incideix que la voluntat de la festa és créixer i convertir-se en un esdeveniment cultural “de primer ordre” i que, per aconseguir-ho, necessiten la participació del consistori. Per aquest motiu, plantegen ampliar el nombre de places de la visita guiada i dur a terme activitats enllaçades entre les festes de Sant Joan, Sant Pau i Sant Roc.

Un dels principals retrets que fan al govern local és que se'ls havia promès posar en marxa un mercat de l'època que finalment no s'ha fet. Finalment enumeren, entre altres greuges, que no s'han mantingut els llums oberts a les zones on es fan les representacions i això ha afectat alguns dels grups d'espectadors, que no hi ha hagut suport de la policia local o els agents cívics als punts conflictius de trànsit i que no s'han obert els espais públics per poder fer els assajos generals.

Des de l'Ajuntament, el regidor de Cultura, Albert Cuní (PSC), ha lamentat que l'entitat hagi fet públiques les queixes abans de plantejar-les en una reunió amb el consistori. “En les reunions prèvies a la festa hi va haver molt bona entesa amb els responsables de la Festa dels Empestats i ningú de l'entitat m'ha fet arribar cap queixa”, explica, i hi afegeix que creu que la trobada amb l'Ajuntament “hauria d'haver estat el primer pas i el més lògic si es creu que el consistori no ha actuat de forma correcta”. Cuní, que admet que alguns dels acords pactats no s'han pogut realitzar per falta de recursos o de personal, afirma que resta en espera de reunir-se amb el col·lectiu “per intentar resoldre els problemes” i destaca que, pel que fa a les queixes acumulades d'altres anys, ell només pot respondre de les que afecten aquesta edició, en la qual la seva regidoria ha pres part des del començament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia