Societat

Societat

L'èxit consolida la platja per a gossos de Barcelona

Uns 10.400 cans han gaudit aquesta temporada de l'espai de costa reservat a la capital catalana per a aquests animals

Les instal·lacions es mantindran obertes fins al 25 de setembre

Un total de 10.398 gossos han passat per l'espai que l'Ajuntament de Barcelona ha reservat aquest estiu a la platja de Llevant per a ciutadans acompanyats dels seus animals de companyia com a prova pilot des que es va posar en marxa el 19 de juliol. Després de sis setmanes de funcionament, el gerent de neteja i serveis urbans, Jordi Ribas, va assegurar ahir que no s'ha registrat “cap incident remarcable” i que les valoracions són “altament positives”.

Reunió posterior

L'Ajuntament té previst reunir-se a partir del 25 de setembre, quan la platja per a gossos tancarà, amb tècnics, veïns i Guàrdia Urbana per avaluar-ne el funcionament i l'acceptació. Serà aleshores quan el consistori decidirà si dóna continuïtat a aquesta iniciativa l'any que ve, tot i que Ribas ha assenyalat que, quan les valoracions són positives, “no seria gaire versemblant que després es tanqués”. La platja per a gossos té en total un cost de prop de 50.000 euros, amb què s'han cobert les instal·lacions –principalment canonades d'aigua i tancat–, la neteja específica i els tècnics i informadors.

Els quasi 10.400 gossos que han pogut utilitzar les instal·lacions es divideixen en 3.468 durant els primers tretze dies de funcionament del mes de juliol i 6.930 durant el mes d'agost –fins al dia 28, en què es va tancar aquest primer recompte.

L'èxit de l'experiència sembla consolidar el projecte i fins i tot l'Ajuntament estudiarà l'ampliació de l'actual espai de la platja de Llevant, de 1.250 m², ja que, segons les fonts municipals, una de les queixes més reiterades és el fet de ser una zona massa petita que té una capacitat limitada a un centenar d'animals, la qual cosa a vegades ha generat cues dels usuaris. Els gossos han d'anar identificats per poder accedir-hi.

LES XIFRES

10.398
gossos
són els que han gaudit de la platja adaptada per a ells des del dia 19 de juliol.
50.000
euros és el cost
que ha tingut l'adaptació i el manteniment del recinte de platja per als gossos.

Servei de neteja intensiu durant el dia i la nit

L'Ajuntament de Barcelona ha accentuat la supervisió de les mesures higièniques en la posada en marxa de la platja amb accés per a gossos. Es manté una neteja manual en continu matí i tarda i no només es fa la neteja de la pròpia àrea de gossos, sinó que també és té cura de l'accés, de les passeres de fusta, de l'espigó, i de l'accés superior.

Durant la nit es fa una neteja mecànica amb el tractor que neteja les platges, però a una profunditat superior per contribuir a un major airejat de la sorra. La platja disposa d'un operari de neteja adscrit de forma permanent.

Servei de neteja intensiu

L'Ajuntament de Barcelona ha accentuat la supervisió de les mesures higièniques en la posada en marxa de la platja amb accés per a gossos. Es manté una neteja manual en continu matí i tarda, i no només es fa la neteja de l'àrea de gossos, sinó que també es té cura de l'accés, de les passarel·les de fusta, de l'espigó i de l'accés superior.

Durant la nit es fa una neteja mecànica amb el tractor que neteja les platges, però a una profunditat superior per contribuir a airejar més la sorra. La platja disposa d'un operari de neteja adscrit de manera permanent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia