Societat

osona

Destituït per haver invertit fons de l'església a Nueva Rumasa

El rector de Sant Hipòlit de Voltregà plega diumenge després d'haver abocat 200.000 euros en el grup d'empreses de Ruiz-Mateos, que va fer fallida

El capellà ha demanat disculpes en el seu bloc

La de diumenge serà l'última missa que Jordi Castellet oficiarà a Sant Hipòlit de Voltregà, d'on ha estat rector des de fa 14 anys. El Bisbat ha decidit destituir-lo, tal com ahir va avançar el diari El 9 Nou. El motiu? Que, sense encomanar-se a ningú, Castellet va decidir fer una aposta que ha resultat ruïnosa: invertir 200.000 euros, part dels quals eren de la parròquia, en pagarés de Nueva Rumasa, el conglomerat empresarial de la família Ruiz-Mateos, que va fer fallida el febrer de l'any passat.

Castellet, de 42 anys, fins ara ha exercit de rector del les parròquies de Sant Hipòlit, Sant Esteve de Vinyoles, Sant Marcel de Saderra i Sant Genís d'Orís, i de moment no té assignada cap destinació, segons diu en l'última entrada del seu bloc, que el mossèn ha aprofitat per acomiadar-se dels seus fidels i demanar-los disculpes –de fet, l'entrada es titula Moltes gràcies, perdoneu i a reveure-.

“Fallida i arriscada”

Castellet admet haver implicat la parròquia en “una operació fallida i massa arriscada”, a la qual va destinar diners que havien de servir per pagar la reforma de la teulada de l'església. “De totes maneres”, rebla, “els industrials hauran cobrat la totalitat de les factures en el moment en què el Bisbat aboni la subvenció que ens havia promès i el deute restant serà assumible. Déu dirà!”.

En tot cas, Castellet, que fa balanç de la seva etapa al capdavant de les parròquies i que avança als seus veïns que marxarà del poble, també fa la seva apologia: “És quan un és jove que s'han de fer les coses, que s'arrisca, que s'esforça i posa el millor de si mateix, encara que no tot acabi sortint bé o no tothom ho comprengui o no es tingui el millor tacte i enfocament de les coses.” Amén.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Núria Escarpanter
Alcaldessa de Llançà (Junts)

“El pacte de govern és sòlid i es basa en la confiança”

Llançà

El Clúster de la Bioenergia de Catalunya celebra la II Nit de la Bioenergia: l’energia més circular i social

Bategen amb Maria Antònia Canals la plaça de davant l’institut Vicens Vives

girona

Tomben la moció per regular el lloguer estacional

BLANES

Camí de Mar, un projecte que enllaça Argeles amb Malgrat, per la costa

girona

La Fira d’Abril de Catalunya amplia l’aforament un 24%

Barcelona

El Mercat del Lleó tindrà més bona climatització abans de l’estiu

girona

El festival Tech&Play obre portes i espera 4.000 visitants

Barcelona
EDUCACIÓ

Mobilització de l’AFA de l’escola Camins a Banyoles

BANYOLES