ICV diu que qui ha endarrerit l'aprovació del POUM de Tarragona és l'Ajuntament

L'informe mediambiental del consistori, l'últim pas perquè el pla s'aprovi, no té el vistiplau d'Interior

«Iniciativa vol que s'aprovi el POUM com més aviat millor, però també vol que es compleixi la llei.» Així d'explícita es va mostrar la portaveu ecosocialista a Tarragona, Arga Sentís, que va reiterar el malestar creixent que hi ha dins del partit arran de les notícies publicades i dels rumors que apunten al seu partit com el culpable principal del retard en l'aprovació del pla urbanístic de Tarragona. De fet, el consistori tarragoní sempre ha insistit que el principal escull perquè el POUM passés a la fase següent –seria l'aprovació provisional, després que el novembre del 2008 es va tornar a aprovar inicialment– era rebre el vistiplau de l'àrea de Protecció Civil a l'informe mediambiental. Tot i que, el desembre de l'any passat, el consistori ja parlava obertament de principi d'acord amb Protecció Civil, la realitat és ben diferent.

Segons va explicar Daniel Pi, l'endarreriment no és «un caprici polític», sinó la conseqüència que l'Ajuntament de Tarragona no hagi seguit els criteris i les recomanacions de Protecció Civil en l'informe mediambiental: «Els criteris pels quals s'aplica la normativa estan publicats en el Butlletí Oficial i són públics.»

Pi es va referir principalment al fet que el que demana aquesta àrea dependent del Departament d'Interior és que es faci una gestió adequada del risc i de les emergències i el que preveu la redacció inicial del pla urbanístic no és suficient. «S'han de tenir mesures de precaució perquè els plans d'emergència funcionin», va remarcar Pi, que va recordant que les crítiques per una presumpta mala gestió en els darrers episodis de nevades i de fortes ventades van ser, precisament, perquè els plans d'emergència no havien funcionat.

L'Ajuntament no es mou

Pi va insistir en la necessitat de gestionar el risc i les emergències, i va recordar que la situació geogràfica de Tarragona ho requereix i que l'obliga a minimitzar el risc a les zones ja consolidades i a atenuar-lo en les de creixement. «Està afectada pel Plaseqta, el Transcat i una mica per l'Inuncat.» De totes maneres, va deixar clar que el que es demana a Tarragona «té molta lògica i no és excepcional», si bé va admetre que «també és cert que es tracta de criteris molt tècnics». Pi va recordar que l'última trobada entre l'Ajuntament i Protecció Civil de la qual tenia dades es remunta al maig de l'any passat, en què ja es van fer algunes correccions. El diputat va explicar que des de llavors el consistori no ha retornat l'informe amb les modificacions que li proposen, que l'obliguen a crear un perímetre de seguretat a l'àrea de les químiques. Per Pi, «Protecció Civil no diu que no es puguin relligar els barris de Ponent, però sí que cal seguir uns criteris, tal com s'ha fet en la construcció de la comissaria».

L'equip de govern evita confrontacions

S.C

L'equip de govern de Tarragona, format pel PSC i ERC, va evitar pronunciar-se sobre les acusacions d'ICV «per responsabilitat i lleialtat institucional». En un comunicat els responsables de l'acció de govern van explicar que consideren prioritari per a la ciutat l'aprovació del POUM, i van reiterar que «s'està treballant de manera intensa des del primer dia». Pel que fa a les informacions referents al frec a frec amb Protecció Civil, les va qualificar «d'inexactes i d'equívoques», i es va comprometre a donar informació «pública i exhaustiva del procés de revisió del POUM» quan es resolguin els temes pendents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
OLOT

Un camió vessa la càrrega a l’avinguda Sant Jordi

OLOT
PALAMÓS

El jutge exculpa en part l’agent que instava a investigar la multa a un edil

PALAMÓS

Figueres lliura els premis de les Creus de maig 2024

FIGUERES

Entitats socials denuncien que Barcelona no deixa empadronar persones vulnerables als seus locals

Barcelona
judicial

Una tercera sentència tomba la superilla de Consell de Cent executada per Colau

Barcelona

La Universitat de Vic – UCC investeix l’artista i poeta Perejaume doctor honoris

VIC
societat

Els firaires es queixen que la Copa Amèrica els impedeix ser a la festa major de la Barceloneta

BARCELONA
societat

Recuperen dos gossos amb signes de desnutrició i ferides

platja d’aro
Societat

Mor als 56 anys l’activista veïnal barceloní, Pere Nieto