Urbanisme

Cadaqués insta a treure una piscina visada el 2009

L’obra de l’hotel Rec del Palau, amb ordre d’enderrocament del TSJC al 2016, es va fer com a bassa d’hidrants

Els veïns se’n queixen i l’hotel culpa el consistori

L’Ajuntament de Cadaqués va retirar, el 2011, la llicència per construir “un dipòsit per a subministrament a una xarxa hidrant” a la finca de l’hotel Rec de Palau, que havia demanat permís el 2009. Aparentment, però, l’establiment hi havia fet una piscina a doble nivell amb cascada d’aigua. La propietat de l’hotel va dur l’ordre municipal d’enderrocament al contenciós, però els jutjats de Girona, el 2013, i posteriorment el Tribunal Superior de Justícia (TSJC), el 2016, la van confirmar, tot desestimant les pretensions dels particulars i mantenint l’ordre de desmantellar la piscina i una altra edificació irregular. Tot i això, una dècada després del primer requeriment municipal i passats cinc anys de la darrera sentència, a l’interior de la finca encara no s’ha enderrocat res. I el consistori, al mes de juliol, va instar, altre cop, la propietària a desmantellar les construccions, amb l’advertiment que, si no, ho faran de manera subsidiària.

L’actual alcaldessa, Pia Seriñana, admet el requeriment, però prefereix no entrar en detalls d’un tema que du el departament jurídic. Per la seva banda, la propietària, Àngels Gutiérrez, defensa que la piscina pot funcionar, “efectivament com a bassa antiincendis, amb un sistema de bombament i preses d’aigua” a disposició dels Bombers. Però tampoc nega la major: que, mentre no hi ha focs, la bassa serveix de piscina per als hostes, fet que enutja els veïns.

Nou litigi obert

Gutiérrez anuncia que els seus advocats han reprès accions de defensa. “Un cop esgotades, si s’ha d’enderrocar, ho farem”, admetia, però assenyalant funcionaris municipals, que, segons sosté, els van recomanar, en aquell moment, tramitar l’obra, en sòl no urbanitzable, com a bassa contra incendis. A més, es queixa que “s’ha apuntat com a il·legals també altres construccions que no ho són”, i diu que es tracta d’edificacions per amagar bombes i equips tècnics.

La propietària afirma que, a banda de les sentències d’enderrocament, la justícia va desestimar les accions penals empreses contra l’establiment, i entre altres arguments per a la defensa, esgrimeix que van pagar les taxes d’obres exigides pel consistori, i que fins ara no les hi han retornades. “Ara mateix continuem als llimbs legals”, rebla Gutiérrez.

LA DATA

26.09.16
Fa gairebé cinc anys
que el TSJC va confirmar l’ordre d’enderrocament de la piscina, encara no executada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
El temps
Servei Meteorològic de catalunya

Lleu augment de núvols

Barcelona

8 de cada 10 catalanoparlants canvien de llengua quan els parlen en castellà

Les persones amb antecedent de càncer tenen un major risc de complicacions per covid-19

BARCELONA

Es doblen les denúncies de falsos revisors del gas i les protagonitzen cada vegada més dones

BARCELONA

Quatre fàrmacs d’ús comú reverteixen els símptomes de l’Alzheimer en ratolins, segons un estudi

BARCELONA

Els indicadors es mantenen estables

Barcelona

Argimon reitera que només es plantejaran el certificat covid si la situació empitjora: “Quant menys, millor”

BARCELONA

Baixen a 26 els grups escolars confinats i hi ha 3.504 persones en quarantena

BARCELONA

La borsa es recupera amb l’anunci de l’obertura de fronteres dels EUA

barcelona