Urbanisme

Es reobre el passatge Sigüenza de Barcelona després de l’enderroc de tres edificis malmesos

L’Ajuntament expropiarà vuit finques més per encarar la transformació definitiva de l’entorn

Les persones que hi vivien han estat reallotjades pels serveis municipals

El passatge Sigüenza de Barcelona, al districte d’Horta-Guinardó, ha estat reobert aquest dijous un cop ha acabat l’enderroc dels tres edificis més malmesos de la zona, els situats als números 93, 95 i 97-99. La demolició va començar l’agost passat i s’ha fet de manera manual.

El 29 d’agost del 2020 el consistori va haver de desallotjar d’urgència l’edifici del passatge Sigüenza 95 pel mal estat estructural. Tot seguit es va declarar en situació de ruïna imminent. A conseqüència d’aquest incident es va haver de desallotjar el número 93. A partir d’aquí es van revisar tots els immobles del passatge i del carrer Sigüenza, al barri del Carmel. L’anàlisi va concloure s’havien d’enderrocar els tres que ara s’han acabat de tirar a terra.

Les finques que s’han enderrocat estan desallotjades des del segon semestre del 2020. Les persones que hi vivien han estat reallotjades a través del CUESB, el centre de Serveis Socials del Carmel (IMSS) i l’Oficina de l’Habitatge d’Horta-Guinardó (IMHAB). L’Ajuntament indica que s’ha fet un acompanyament individualitzat a través del qual se’ls han ofert diverses alternatives residencials i socials.

Des del mes de juliol també continuen desallotjats els immobles del carrer Sigüenza 91 i del passatge Sigüenza 91 i 101. Des del Districte d’Horta-Guinardó, el CUESB i el centre de Serveis Socials del Carmel (IMSS) s’ha fet un dispositiu especial per garantir l’allotjament temporal durant aquest temps a tots els afectats.

El passat setembre l’Ajuntament va iniciar el procés d’expropiació de 8 finques al mateix passatge, les dels números 89, 91, 101, 103, 105, 107, 109 i 111-113. Són 24 habitatges i 1 local i hi ha 71 persones afectades. Un cop acabi aquest procés, i amb les intervencions que ja s’han fet, s’hauran executat la meitat de les expropiacions previstes i quedaran 11 finques per expropiar, abans no es puguin construir nous habitatges de protecció.

El passatge Siguenza té un desnivell de 7,45 metres i un pendent aproximat del 9%. El punt més alt del carrer se situa al número 113. Moltes de les construccions provenen dels anys 50 a partir de l’autoconstrucció i van anar creixent en alçada progressivament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Vint anys al servei de les famílies més vulnerables

Badalona
societat

Dignitat a les Vies presenta les seves queixes a Renfe

barcelona
Societat

Només troben llar per a un dels 45 usuaris de l’alberg que han tancat a Badalona

Badalona
Olot

Els sants tornen a la façana de Sant Esteve

Olot
societat

Pressió social per a la pacificació de l’N-2

mataró
política municipal

Banyoles invertirà més de 2 milions d’euros en diferents actuacions

BANYOLES
FIGUERES

Càritas celebra 50 anys a la ciutat

FIGUERES
societat

Catalunya registra el dia més plujós des del setembre de l’any passat

barcelona
medi ambient

Reus intensifica les sancions a qui no llenci bé les escombraries

REUS