Urbanisme

Mobilitat

Patinets i bicicletes, prohibits als centres d’Olot i Palafrugell

El ple d’Olot aprovarà avui –Junts i ERC tenen majoria– l’equiparació dels anomenats “vehicles de mobilitat personal” –patinets elèctrics, bicicletes, patins i monopatins– i les bicicletes a la resta de vehicles i, per tant, restringirà així la seva circulació pel centre de la ciutat. És a dir, que només podran circular per l’àrea tancada amb pilones durant les hores que aquestes estiguin abaixades o a qualsevol hora si es tracta de veïns de la zona activant-les amb comandament. El regidor de Medi Ambient i Mobilitat, Isaac Crivillés, ha justificat el canvi de l’ordenança que preveu aquesta restricció en la necessitat de protegir els vianants, sobretot infants i gent gran, en el marc del canvi accelerat de la mobilitat que s’està produint. Ell mateix ha afirmat que entén les crítiques dels usuaris de patinets i bicicletes. “Estem a favor dels canvis de mobilitat que comporten aquests vehicles, però tenim el deure d’adaptar-nos a les situacions que es deriven de l’incivisme, de l’urbanisme actual i dels mateixos vehicles”, ha sentenciat. Avui, mitja hora abans del ple, hi ha convocada una concentració d’usuaris dels vehicles de mobilitat sostenible davant de l’ajuntament per manifestar la seva oposició a les restriccions al centre.

A Palafrugell, l’Ajuntament prohibirà, des d’aquesta setmana, l’accés de pas dels vehicles de mobilitat personal i les bicicletes al centre de la vila. Aquesta actuació arriba després de les denúncies veïnals per la dificultat de convivència entre aquests vehicles i el pas de les persones, sobretot perquè es tracta d’uns carrers on hi ha plataforma única per fer-los més amables al trànsit de la gent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Presenten una edició de Temps de flors adaptada a l’estat de sequera

GIRONA
INSTITUCIONS

Accessos oberts al port de Barcelona per primer cop, durant tres dies

BARCELONA
ADMINISTRACIONS

Un paquet de projectes socials seran finançats amb 11,1 milions de la taxa turística a Barcelona

bARCELONA

La Setmana de l’Activitat Física i la Salut acaba amb més de 6000 participants

salt

Acaben les obres de substitució del col·lector a la riera d’Arbúcies

arbúcies
societat

Funcionaris de presons protesten per l’acord laboral amb quatre sindicats

Barcelona
societat

Activada l’alerta per pluges intenses a Barcelona i Tarragona

Barcelona

Nova iniciativa a la Garrotxa per garantir el relleu agrari

olot

Cristóban Colon i Carina Sild, honoris causa de la UdG

girona