Urbanisme

urbanisme

S’eliminen els girs obligatoris als laterals de la Diagonal i la Gran Via que va implantar el govern de Colau

L’obligació de girar a la dreta només es mantindrà en dues cruïlles de l’avinguda Diagonal i en una de la Gran Via de Barcelona

Avui i demà es faran obres per modificar les marques vials

Els girs obligatoris als laterals de l’avinguda Diagonal i la Gran Via de les Corts Catalanes tenen els dies comptats i, per tant, els vehicles podran tornar a circular-hi en línia recta.

Avui i demà, 27 i 28 de gener i el proper 3 de febrer, l’ajuntament de Barcelona informa que es produiran afectacions a la mobilitat per actuacions de modificació de marques vials i canvis en la senyalització vertical als vials laterals de quatre cruïlles de l’avinguda Diagonal i a nou cruïlles de la Gran Via de les Corts Catalanes.

La intervenció consistirà en eliminar la major part dels girs a la dreta obligatoris de les calçades laterals de l’avinguda Diagonal i de la Gran Via per millorar l’accessibilitat viària local. Cal tenir en compte que aquestes calçades laterals, amb la implementació dels nous trams de carril bici, disposen d’un únic carril de circulació i, per tant, no es preveu que aquesta mesura suposi un increment del volum de trànsit en aquests àmbits.

La modificació s’aplicarà a les dues calçades laterals de l’avinguda Diagonal, des del carrer d’Aragó fins a Francesc Macià, i a la calçada lateral de la Gran Via, des de la plaça d’Espanya fins a la plaça de les Glòries. La calçada lateral muntanya de la Gran Via, en aquest tram, continuarà essent de circulació exclusiva per a transport públic i vehicles autoritzats.

Així, avui dissabte 27 de gener s’actuarà a les cruïlles de la Gran Via amb els carrers de Villarroel, Viladomat, Vilamarí, Lepant i Marina; el diumenge 28 de gener s’intervindrà a les cruïlles de la Gran Via amb els carrers de Pau Claris, Nàpols, Muntaner i Balmes; i el dissabte 3 de febrer, a les cruïlles de l’avinguda Diagonal amb la Via Augusta, Aribau, Muntaner i Roger de Llúria, informa el consistori.

Tot i la modificació se seguirà mantenint l’obligació de gir en tres punts: al lateral mar de l’avinguda Diagonal cap al passeig de Gràcia, amb l’objectiu de garantir la seguretat viària en un punt de més complexitat viària; al lateral mar de l’avinguda Diagonal cap al carrer de Pau Claris, per a reduir l’aportació del trànsit a la zona d’obres del tramvia; i al lateral mar de la Gran Via cap a Bailèn, atès que el lateral mar finalitza en aquest punt per la configuració de la plaça de Tetuàn.

Millor pels veïns

L’Ajuntament justifica l’eliminació d’aquesta mesura que va prendre el govern de l’anterior alcaldessa, Ada Colau, per fer més fàcil i millor l’accessibilitat del veïnat a la zona. També apunta que no hi preveuen un augment de trànsit, ja que només hi ha un carril de circulació als laterals de la Diagonal i la Gran Via des que s’ha baixat a la calçada el carril bici. El Partit Popular havia demanat més d’una vegada revertir la mesura, impulsada pels comuns el 2021. En una primera instància van portar una proposta a la Comissió d’Urbanisme que no va prosperar. A principis d’aquest mes de gener, però, el líder municipal del partit, Daniel Sirera, va tornar a reclamar que s’eliminés l’obligatorietat de girar a la dreta en considerar que “provoca més contaminació i col·lapses”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia