Urbanisme

L’Ajuntament ordena desallotjar 29 veïns d’11 pisos més del carrer Pirineus

Ja són 89 les persones que estan fora dels seus habitatges per l’aparició d’esquerdes

L’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet ha ordenat avui desallotjar 29 veïns d’11 pisos més del carrer Pirineus per les esquerdes que han aparegut a l’interior dels habitatges. Es tracta dels veïns que viuen als immobles de l’escala B del número 9. D’aquests, 10 són menors d’edat. Els residents de l’escala A, una seixantena de veïns de 19 pisos, dormen fora de casa des de dimarts per motius de seguretat, després que el consistori decidís que calia desallotjar i instal·lar puntals per garantir la seguretat dels seus ocupants. Aquest matí els arquitectes municipals han realitzat una nova inspecció i, segons fonts municipals, han constatat la necessitat del segon desallotjament. Ja són, doncs, 89 les persones que no poden restar als seus pisos, i d’ells, 23 menors d’edat.

Dels 60 veïns que van haver de marxar en primera instància, 51 han estat allotjats pel consistori en diferents espais. Entre aquests hi ha 13 menors d’edat. La resta no han necessitat de l’ajuda. L’Ajuntament assegura que “des del primer moment, s’han tingut com a objectius prioritaris protegir la seguretat de les persones residents a l’edifici i s’ha garantit una solució residencial provisional a les famílies o persones afectades, en situació precària o de vulnerabilitat”. També s’ha tingut en compte les mascotes, amb l’assistència del Centre Comarcal d’Atenció d’Animals de Companyia del Barcelonès.

L’alcaldessa, Núria Parlon, ha mantingut converses amb la consellera de Territori, Ester Capella, i amb el vicepresident de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Antonio Balmón. Ambdues institucions s’han mostrat col·laboradores en l’atenció a les persones afectades en les diferents fases que caldrà abordar, segons fonts municipals. La solució definitiva, van explicar des del principi, correspon als propietaris de la finca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva