Urbanisme

URBANISME

Revifa la polèmica a Alella per la urbanització de la Miralda

El futur desenvolupament urbanístic de la Miralda centrarà demà al vespre l’audiència pública en què l’alcalde d’Alella, Marc Almendro, donarà els detalls dels canvis que es preveuen des del consistori en aquest controvertit projecte que preveu la construcció d’habitatges, oficines, però també d’una superfície comercial. L’alcalde, acompanyat dels tècnics, exposarà la urbanització de l’entorn natural, situat per sota de l’autopista, a tocar del Masnou i on el govern planteja ubicar un espai d’innovació i recerca en l’àmbit de la salut i el benestar comunitari. El projecte de construir i edificar pisos en els terrenys de més de 100.000 m² ha aixecat polèmica des de l’inici. La plataforma cívica Salvem Alella, que va néixer el 2021 per frenar el creixement urbanístic, va recollir més de mil signatures per demanar que s’aturés el projecte que ha continuat el seu curs. El pacte de govern d’ERC i el PSC recull que aquest mandat s’haurà de revisar el desenvolupament a la Miralda, del qual les dues forces difereixen en alguns aspectes.

L’Ajuntament està desenvolupant el pla general d’urbanisme (POUM) de l’any 2014 per aprovar i tirar endavant els plans sectorials de la Miralda i el de la Serreta-el Pla. El 2022 el ple municipal va donar llum verda a la construcció de 200 habitatges a la Serreta i la reserva de sòl per fer-hi una zona esportiva. Tot i les al·legacions que van fer als plans sectorials els afectats tres associacions han interposat una demanda conjunta contra un planejament que consideren obsolet i que està basat en dades de fa més de vint anys. Estimen que hi hauria molt més trànsit i que l’estudi de mobilitat és “molt feble i superficial” sense tenir en compte futurs accessos com els de l’autopista o la pacificació amb l’N-II, que no es tenen en compte en el futur desenvolupament. A més qüestionen la previsió d’un augment del 20% de la població quan el creixement natural és inexistent, en un municipi que ha assolit els 10.000 habitants. “Posar més ciment a les dues bosses verdes de 200.000 m² no té sentit quan tenim l’emergència del canvi climàtic que ens obliga a ser més autosuficients i produir més aliments”, defensa Mercè Marzo, com a membre del Tres Pobles, de Salvem Alella i exregidora de Gent d’Alella, que assegura que més enllà de l’habitatge posa el focus en les grans superfícies previstes, en contra del model de comerç de poble.

Segons explica la portaveu de Salvem Alella s’està organitzant el col·lectiu Salvem la Miralda entre els veïns del Masnou, després que l’Ajuntament del municipi veí demanés a la Generalitat informes sobre les zones comercials previstes preocupats per com podria afectar el comerç local. Segons consta en el pla sectorial de la Miralda també es reserva sòl per a una nova deixalleria i per al futur trasllat de la via del tren i de l’estació del Masnou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Balanç satisfactori de la quinzena edició del festival Flors i Violes

palafrugell

Miquel Carreras, nou membre del Consell d’Administració de l’IAS

girona
MEDI AMBIENT

Aigua És Vida diu que no n’hi ha prou amb dessalinitzadores mòbils

girona
SOCIETAT

La pluja altera la programació de la Santa Creu de Figueres

FIGUERES
societat

Èxit de la caminada per demanar l’alto al foc a Gaza

Barcelona
infraestructures

Territori licita les obres de rehabilitació del pont de Sant Francesc a Manresa

Manresa
medi ambient

Iniciativa per reduir l’impacte en el medi de curses de muntanya

barcelona
tecnologia

Test a dos sistemes de recàrrega de cotxe elèctric

barcelona
religió

Últims dies de l’exposició sobre la ‘Visita Espiritual a la Mare de Déu de Montserrat’ de Torras i Bages

Montserrat