Urbanisme

Dotze milions per “rellançar” l’emblemàtic Eix Macià de Sabadell

Es reformularà l’espai de les terrasses, es faran canvis en la mobilitat, s’asfaltarà un aparcament per a 220 vehicles i s’hi instal·laran diferents equipaments

Un dels principals llegats urbanístics a Sabadell de la darrera etapa dels vint anys d’alcalde d’Antoni Farrés, l’Eix Macià, tindrà un rentat de cara global els propers mesos amb l’objectiu de rellançar el que havia d’esdevenir un gran centre de negocis i serveis des que es va donar per acabat coincidint amb la inauguració del parc Catalunya el 1992 . Precisament, i sota el lema Rellancem l’Eix, el consistori ha presentat avui el projecte de millora i dinamització d’aquesta àrea estratègica de la ciutat i que suposarà una inversió de 12 milions.

Una proposta a la que se ni sumaran d’altres de públiques i privades, segons ha explicat l’alcaldessa, Marta Farrés, per conformar tot un conjunt de propostes que milloraran l’espai públic i la mobilitat, volen impulsar el comerç a la zona i també dotar-la de nous equipaments com ara la futura Escola de Música i Conservatori Professional i espai per a entitats –8,7 milions–, l’ampliació dels jutjats, una nova residència d’estudiants privada a l’edifici del Llac Center o l’oficina del Registre de la Propietat.

Entre les actuacions es treballa per implementar una nova estratègia per ordenar les terrasses de bars i restaurants en l’àmbit ubicat a la vorera dels cinemes i es trauran a concurs els cinc mòduls desocupats de l’avinguda de Francesc Macià i del Parc de Catalunya per implantar-hi nous negocis. També es milloraran paviments i voreres, s’implementaran accions per a una mobilitat més segura, es renovaran carrils bicis i l’enjardinament de tot l’àmbit i es reformarà la plaça de la Concòrdia.

Respecte a l’ordenació de les terrasses de l’avinguda de Francesc Macià s’apostarà per unificar els mòduls i el mobiliari dels espais exteriors dels locals, de manera que es garanteix més espai per als vianants i es reduiran les barreres visuals.

Millora de la Mobilitat

Per tal de millorar la mobilitat, es faran actuacions adreçades a la seguretat dels vianants i dels ciclistes. A la cantonada de la ronda de Zamenhof amb la plaça de Catalunya s’instal·larà un semàfor al terra per a vianants. I també es dotaran de llums led els passos de vianants de l’avinguda de Francesc Macià i s’instal·laran nous passos elevats a la zona. A més, es duran a terme reparacions del paviment a la rambleta central i a la vorera oest de l’Eix, entre la plaça de la Concòrdia i l’avinguda dels Paraires. En alguns punts s’ampliaran els escocells. En aquest tram també es renovaran els carrils bici. En conjunt, aquestes accions sumaran una inversió d’uns 200.000 euros.

Nou aparcament

Una de les iniciatives que s’endurà un bon pessic de la inversió, uns dos milions, és la pavimentació de l’aparcament de sorra de l’avinguda de Lluís Companys, donant així resposta a una històrica demanda ciutadana. Es crearà un pas per als vianants que permetrà creuar des de l’avinguda de Paraires fins a l’avinguda de Lluís Companys. L’arranjament es traduirà en la creació de 220 places destinades a cotxes, amb places de recàrrega elèctrica amb carregadors i aparcaments per a vehicles de persones amb mobilitat reduïda, i una vintena de places per a motocicletes. L’espai estarà envoltat de zones d’ombra natural gràcies a la plantació de 140 arbres nous.

Els darrers dies ha finalitzat les obres del nou tram de passeig al costat est del Parc de Catalunya, on s’hi ha plantat arbusts i s’ha instal·lat un sistema per recuperar aigua de pluja. També es renovaran els parterres de l’avinguda de Francesc Macià, situats entre la plaça de la Concòrdia i l’avinguda de Paraires, i l’enjardinament de la rotonda de la Plaça de Catalunya, a més de recuperar la vegetació del parc. A la reforma de la plaça de la Concòrdia s’hi destinaran 750.000 euros, amb el propòsit de pacificar el tram del carrer de Jaume I, situat entre el carrer de l’Abat Escarré i l’avinguda de Francesc Macià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia