Urbanisme

L'Ajuntament recomana al propietari del fortí que retiri la demanda de 18 milions

El consistori tarragoní ja li ha fet saber que l'entesa només serà possible si fa aquest pas

D'aquí a pocs dies, s'haurà complert la sentència judicial que obligava a deixar el fortí de la Reina tal com estava abans que s'hi comencés a construir el restaurant, a principi dels anys noranta. Però el litigi entre l'Ajuntament de Tarragona i el propietari del monument, Enric Catà, continua vigent, perquè si l'un –l'administració municipal– defensa la teoria de la «indemnització zero» com manté l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, des de fa temps, l'altre –l'amo de la fortificació– no ho creu així i per això ha presentat una demanda contra el consistori per valor de 18 milions d'euros en concepte de danys i perjudicis i cessament de negoci. L'Ajuntament ja ha contactat en diverses ocasions amb Catà, per instar-lo a retirar la demanda.

El regidor d'Urbanisme de Tarragona, Xavier Tarrés, explicava: «Ja li hem dit que qualsevol mena de pacte només passa perquè la retiri. Creiem que el que demana és molt alt, i això dificultaria molt arribar a una entesa.» Tarrés Insistia que «si les dues parts s'avenen, segur que tot serà molt més fàcil».

Informes exactes

En referència al monument, Tarrés va assegurar: «El tenim taxat i valorat, i sabem exactament tot el que s'hi ha fet i també tot el que s'ha fet malbé.» D'acord amb el nou planejament urbanístic, el fortí serà declarat edifici monumental en zona verda, i «això permet uns usos molt concrets» –va insistir el regidor–. «Dins de l'ús monumental –hi va afegir el regidor– hi ha diferents sortides, però si les que demana el propietari no s'ajusten al planejament, llavors li haurem de dir que no. Ara estem en fase d'anàlisi per veure què s'hi pot fer perquè no quedi abandonat.» Tarrés va deixar clar que «no es pot deixar que torni a l'estat que tenia durant els anys vuitanta.»

Un altre cop amb runa

Ahir va fer cinc mesos que van començar les tasques dins del monument, a càrrec de l'empresa Rècop Restauracions, amb un cost de 643.000 euros que assumeix inicialment el consistori però que farà repercutir en el propietari del restaurant de manera subsidiària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Fan una estada al Trueta per identificar necessitats clíniques

girona
Infraestructures i serveis

Les obres d’adaptació a l’intercanviador de Verdaguer començaran a la tardor

Barcelona

El paper dels mercats per anar cap a un sistema alimentari sostenible

GIRONA
Medi ambient

Fomenta el reciclatge de l’oli domèstic amb una campanya als centres cívics

Lleida

Enderroquen l’edifici de l’Escola de Vela de Platja d’Aro

PLATJA D’ARO

Campclar i Sant Salvador, els barris més preocupants per a la Guàrdia Urbana de Tarragona

Tarragona

Descobreixen les restes d’un poblat visigot al jaciment dels Sants Metges

SANT JULIÀ DE RAMIS
ADMINISTRACIONS

L’Estat bloqueja el conveni i no ha transferit els diners per a la mobilitat del Maresme, segons Territori

EL MASNOU
SOCIETAT

La zona ampliada de Water World, Tornado Land, a punt per a la temporada

lloret de mar